K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
Näin kokoat juustotarjottimen

Näin kokoat juustotarjottimen

Juustotarjotin on illanistujaisten hitti ja vie helppoudellaan voiton monista muista tarjottavista. Yhdistämällä eri juustolaatuihin värikkäitä hedelmiä ja marjoja saat tarjoilusta näyttävää silmänruokaa. joka maistuu takuulla. Lue vinkit houkuttelevan juustotarjottimen kokoamiseen!

Ohjenuorat juustopöydän kokoamiseen

1. Varaa illanistujaisten juustotarjottimelle 3–6 erityyppistä juustoa, yhteensä 150–200 g henkeä kohti.

2. Mielenkiintoinen juustopöytä syntyy, kun kokoat tarjottimen maultaan ja ulkonäöltään erilaisista juustoista. Valitse voimakkaita ja miedompia sekä tuttuja ja harvinaisempia juustoja.

3. Hedelmistä ja marjoista juustojen kanssa maistuvat makeat ja vähähappoisemmat lajikkeet, jotka tasapainottavat juustojen suolaisuutta. Parhaita ovat rypäleet, omenat, päärynät, persikat, taatelit, viikunat, melonit, kiivit, persimonit, mansikat, pensasmustikat ja kirsikat sekä niistä valmistetut hillokkeet. Hillot sopivat erinomaisesti kovien ja puolikovien juustojen kanssa. Pirkka Parhaat juustohillot on oiva valinta juustojen seuraksi.

4. Tarjoa juustojen kanssa myös esimerkiksi patonkia, hapankorppuja, makeaa saaristolaisleipää tai täysjyväleipää sekä keksejä ja piparkakkuja. Pirkka Parhaat keksilajitelma sisältää kuusi erilaista keksiä, jotka sopivat monenlaisten juustojen kanssa nautittavaksi.

Juomat juustojen seuraksi

Koska juustot perinteisesti nautitaan pääruoan jälkeen ennen jälkiruokaa, voidaan juustojen kanssa tarjota samaa punaviiniä kuin pääruoan kanssa tai vaihtoehtoisesti makeaa viiniä, joka sopii sekä jälkiruoan että juustojen seuraksi.

Usein valkoviini on kuitenkin parempi vaihtoehto juustopöydän yleisviininä. Punaviineistä kannattaa usein suosia kevyempiä, vähätanniinisempia ja hieman hapokkaampia viinejä. Myös portviini on oiva pari varsinkin suolaisille ja pitkään kypsyneille juustoille.

Myös olut sopii mainiosti juustojen pariksi - joidenkin mielestä jopa paremmin kuin viini! Katso, miten paritat oikean oluen ja juuston.