Kantarellireseptejä moneen makuun

Kantarellireseptejä moneen makuun

Kantarelli, kanttarelli ja keltavahvero. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja kantarelli onkin yksi tunnistettavimpia metsäsieniämme.  

Maistuvat kantarelliruoat

Keltavahveron eli kantarellin satokausi kestää aina heinäkuulta pakkasten tuloon asti. Kantarelleja löytää parhaiten koivuvaltaisien metsien valoisilta paikoilta. Kantarellit tykkäävät kasvaa samassa rykelmässä.

Kantarelli on suosittu ruokasieni ja siitä on helppo loihtia erilaisia maistuvia kantarelliruokia. Kantarelleja ei tarvitse esikäsitellä ja ne maistuvat parhaalta kypsennettynä. Tiesitkö, että kantarelli on hieman kirpsakka, ennen kui sen kypsentää?

Kantarelit sopivat niin tuoreina kuin pakastettuina monenlaisiin ruokalajeihin, leivontaan ja säilöntään. Kantarellireseptit maistuvat useimmille. Onko suosikkisi kanttarellikastike, kanttarellikeitto, kantarellipiirakka, kanttarellirisotto, kantarellipasta, kantarellimuhennos vai kanttarellimunakas? Lue myös lisää muista sienistä ja katso sienireseptit.

Kantarellireseptit

Paranna sienitietouttasi

Sinua saattaisi kiinnostaa