Raaka-aineet
Kepeät makupalat mustikasta

Kepeät makupalat mustikasta

Mustikka on kevyt ja terveellinen, suomalainen superfood. Herkuttele mustikalla kevein mielin ja vatsoin.

Aloita aamu mustikalla

Ihanan huomenen toivottavat mustikka-kaurasmoothie, rukiinen jogurtti-mustikkasmoothie sekä mustikka-luumutuorepuuro. Kuitujensa ansiosta nämä mustikkaiset aamupalat täyttävät vatsan lempeästi ja pitävät kylläisenä pitkään.

Kiireisen ihmisen aamun aloittaja valmistuu luonnonjogurtista, myslistä ja mustikoista. Kaurapuuro raejuuston ja mustikoiden kera on mainio liikkujan aamiainen.

Mustikkaiset välipalat

Nappaa töihin mukaan itse valmistettu mustikka-jogurttijuoma, säilytä jääkaapissa ja naukkaile välipalaksi. Kätevä välipala on ravitseva, kulkee mukana töihin ja on helppo valmistaa. Pirkka minuuttipuuro kaura-mustikka-vadelma kaipaa vain syvän kulhon, lusikan ja kiehuvaa vettä. Jääkaappiin voi myös varata huikopalaksi vatsan hellästi täyttävää Pirkka Luomu kaurapohjaista välipalaa vadelmalla ja mustikalla. Valmista evääksi banaani-mustikkarahkaa ja pidä elimistö virkeänä koko päivän ajan. Kevyemmän version saat, kun jätät sokerin pois tai korvaat sen hunajalla.

Kevyempää iltarouskuttelua

Illalla kotoisasti televisiota katsellessa tulee usein tarve napostella. Epäterveellisten rouskuteltavien sijaan, terveelliset iltapalat valmistuvat helposti itse. Miksi et nauttisi sohvalla television ääressä esimerkiksi mustikkaisen briesalaatin? Nälkä lähtee kerralla kevyesti, eikä naposteluun ole enää tarvetta.

Marjainen myslimalja tyydyttää iltaisin iskevän makeannälän. Jätä sokeri kokokaan pois tai korvaa se tilkalla hunajaa. Sohvannurkassa nautittavan herkun voi loihtia myös raejuustosta, ruokalusikallisesta mascarponea, tilkasta maitoa ja mustikoista. Vanha kunnon mustikkamaito on sekin oiva iltapala.