Kiivi on pieni terveyspommi, jonka voit nauttia kuorilla tai ilman

Kiivi on pieni terveyspommi, jonka voit nauttia kuorilla tai ilman

Päivitetty 19.12.2023

Kirkkaan vihreä kiivi on parhaimmillaan alkuvuodesta. Lisää kiivi arkihedelmiesi joukkoon ja saat sen sisältämästä C-vitamiinista mahtavaa energiaa! Tiesitkö, että vaikka kiivi onkin todella raikas ja mehukas, se ei kuitenkaan ole sitrushedelmä. Kiivi kasvaa kuumilla alueilla ja sitä tuodaan Suomeen muun muassa Uudesta-Seelannista.

Onko kiivi hyvä vatsalle?

Monelle herkkävatsaiselle kiivi sopii mainiosti. Se on myös aikamoinen terveyspommi! Yksi kiivi sisältää päivässä tarvittavan C-vitamiiniannoksen. Se auttaa tehostamaan vastustuskykyä ja parantaa luuston, hampaiden ja verisuonien terveyttä.

Mistä tietää että kiivi on kypsä?

Kypsä kiivi on hieman pehmeä, kun sitä painaa kevyesti. Kovaa, raakaa kiiviä ei kannata syödä. Raaka kiivi kypsyy huoneenlämmössä 3–5 päivässä. Voit nopeuttaa kypsymistä laittamalla kiivin samaan paperipussiin omenan tai banaanin kanssa.

Miten kiivi kuoritaan?

Leikkaa kiivin molemmista päistä palat pois ja työnnä ruokalusikka kuoren ja hedelmälihan väliin. Pyöräytä lusikalla koko kiivin ympäri ja saat kuoren kerralla pois. Kuorimisen jälkeen voit paloitella ja nauttia kiivin haluamallasi tavalla.

Myös kiivin kuoren voi syödä, jos sen pesee ensin huolellisesti. Kiivin kuorineen syöminen helpottaa hedelmän herkuttelua, mutta monelle kuoren karvaisuus saattaa kuitenkin vaatia totuttelua.

Kuuluuko kiivi säilyttää jääkaapissa?

Kun säilytät kiiviä jääkaapissa, se säilyy hyvänä jopa useita viikkoja.

Kokeile kevyen raikkaita kiivivälipaloja:

Kiivin maku muistuttaa mansikkaa tai melonia, joten se sopii täydellisesti välipaloihin. Mikäli kiivi on sinulle vielä tuntematon hedelmä, tutustu siihen herkullisten reseptiemme avulla. Katso 8 parhaan kiivireseptin lista.

Vihersmoothie-mehujäät Kuvassa: Vihersmoothie-mehujäät

Tilaa kiivit kätevästi verkkokaupasta

Pirkka kiivi 500g Uusi-Seelanti 1lk - kuva

Pirkka kiivi 500g Uusi-Seelanti 1lk

Katso lisää ›

Pirkka Luomu kiivi 465g Uusi-Seelanti 1lk - kuva

Pirkka Luomu kiivi 465g Uusi-Seelanti 1lk

Katso lisää ›