Kiiviresepti x 8

Kiiviresepti x 8

Kiivi on kirpeän makea hedelmä, joka sisältää enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini. Vihreä kiivi maistuu erityisen vastustamattomalta tuorepuurossa, smoothiessa, hedelmätortuissa ja jopa kesärullissa. Katso alta kahdeksan ideaa kiivin käyttöön!

1. Kiivi-banaanituorepuuro

Tuorepuuro on ravitsevan kuitupitoinen aamupala, jonka sekaan sopivat herkullisesti kiivi ja banaani. Laita puuro tekeytymään yöksi jääkaappiin ja lisää aamulla päälle tuoreita hedelmäviipaleita.

Kiivi-banaani-tuorepuuro

2. Kiivi-avocadosalaatti

Raikas alkupalaksi sopiva vihersalaatti syntyy kiivistä ja avocadosta. Rapeutta salaattiin tuovat paahdetut pinjansiemenet.

Vihreä kiivi-avokadosalaatti 680x289_2015

3. Makeat kiivi-mansikkakesärullat

Hauskan värikkäät kesärullat tehdään tällä kertaa makeilla täytteillä. Rullat täytetään lime-siirappimarinoiduilla riisinuudeleilla, kiivillä ja mansikoilla. Dipiksi sopii minttu-lime-siirappi.

Makeat kiivi-mansikkakesärullat

4. Kiivi-passiontorttu

Torttu täytetään pirteän keltaisella passiontäytteellä ja kiiviviipaleet täydentävät sekä makua että luovat pinnalle kauniin väriyhdistelmän.

Kiivi-passiontorttu

5. Vihreä smoothiekulho

Trendikkäät smoothiekulhot onnistuvat helposti kotikeittiössä. Täyteläinen ja kirpeän raikas smoothie saa väriä ja makua muun muassa kiivistä ja inkivääristä.

Online Medium 600x-Vihreä smoothiebowl 2018

6. Vihersmootie-mehujäät

Vihersmoothie maistuu etenkin kesällä myös hauskasti mehujään muodossa. Kiivit koristavat terveellistä ja viilentävää jäätelöpuikkoa. Nämä ovat helposti pakkasessa valmiina nautittavaksi milloin vain!

Vihersmoothie-mehujäät

7. Kiivi-mansikkasmoothie

Kiivi-mansikkasmoothieta kauniimpaa smoothieta saa hakea! Tässä kaksikerroksisessa herkussa kiivin ja mansikan viipaleet pääsevät oikeuksiinsa myös koristeluissa.

Kiivi-mansikkasmoothie

8. Vesimelonipizza

Astetta kevyemmän pizzan pohjana käytetään vesimelonia ja täytteinä ihastuttavat kiivi, tuoreet marjat ja turkkilainen jogurtti.

Vesimelonipizza