Kirsikka on makea supermarja
Päivitetty 1.5.2022
Täyteläisen tummanpunainen kirsikka on varsinainen supermarja. Tuoreet kirsikat ovat ihania ihan sellaisenaan, mutta kirsikka istuu mainiosti myös makeisiin jälkiruokiin ja leivoksiin.
Kirsikka sopii leivonnaisiin
Kirsikoista valmistuvat monenlaiset makeat leivonnaiset, ja etenkin loppukesästä kirsikkasesongin aikaan ne ovat todellinen kesäpöydän suosikki, joita voit käyttää salaateista jälkiruokiin. Myös jouluna kirsikka maistuu erilaisissa maustekakuissa, glögissä ja hillokkeena riisipuuron päällä.
Kokeile esimerkiksi näitä:
- Kirsikka-halloumisalaatti
- Kirsikkakakku
- Kirsikkajuustokakku
- Suklaa-kirsikkasliderit
- Kirsikkakompotti
- Helppo kirsikkapiirakka
Kuvassa: Ranskalainen kirsikkapannukakku
Juustot kirsikan kaverina
Kirsikka ja valkoiset juustot viihtyvät yhdessä. Kokeile kirsikan parina esimerkiksi seuraavia:
Kirsikkaa kaupan hyllyltä
- Pirkka Parhaat kirsikkahillo
- Pirkka Parhaat Modenan balsamietikkakastike kirsikka 150ml
- Pirkka Parhaat pakastekirsikat
- Pirkka kirsikkajuoma 1 l
Kirsikka taipuu myös kesän maukkaimpaan juomaan
Kesän raikkaimmissa juomasekoituksissa maistuu kirsikka. Kokeile trendikästä shrub-juomaa!
Kuvassa: Shrub-juoma