Kirsikka on makea supermarja

Kirsikka on makea supermarja

Täyteläisen tummanpunainen kirsikka on varsinainen supermarja. Sitä voi syödä joka päivä hyvällä omallatunnolla ihan sellaisenaan, mutta se sopii myös makeisiin jälkiruokiin ja leivoksiin kuin nenä päähän. 

Kirsikka sopii leivonnaisiin

Kirsikoista valmistuvat monenlaiset makeat leivonnaiset, ja etenkin loppukesästä kirsikkasesongin aikaan ne ovat todellinen kesäpöydän suosikki. Jos tuoreita kirsikoita ei ole saatavilla, Pirkka Parhaat pakastekirsikat korvaavat ne mainiosti.

Kokeile esimerkiksi näitä:

Juustolautaselle kannattaa varata Pirkka Parhaat kirsikkahilloa täydentämään juustojen aromikkaita makuja. Kokeile kirsikkahilloa vaikkapa vuohenjuuston tai brien kanssa. Kirsikalla maustetulla balsamicokastikkeella saat kauniit raidat salaatin päälle ja se käy mainiosti myös jälkiruokien maustamiseen. Kirsikoista, pähkinöistä ja turkkilaisesta jogurtista kehkeytyy ylellinen aamiaisherkku, joka sopii viikonlopun hitaisiin aamuihin.

Kirsikkareseptit

Kirsikkaista Pirkkaa

Sinua saattaisi kiinnostaa