Kombucha eli volgansienitee

Kombucha eli volgansienitee

Oletko jo tutustunut kombuchaan eli volgansieniteehen?

Kombucha valmistetaan makeutetusta teestä fermentointimenetelmällä. Suomessa kombucha tunnetaan myös nimellä volgansieni. Juoman pohjana voidaan käyttää joko mustaa tai vihreää teetä. Elävistä bakteereista muodustuva kelluva sienimäinen kombucha syntyy hiivaan perustuvan fermentointiprosessin tuloksena.

Bakteerit ja fermentaatio antavat kombutsalle myös sille ominaisen, hieman etikkaisen tuoksun. Fermentaation ansiosta juomasta tulee hieman kuplivaa, samoin kuin simasta ja myös maku on hieman simamainen. Juomasta tulee myöskin vatsaa hellivän probioottinen samaisen käymisprosessin ansiosta. Kombuchatee nautitaan monista muista teejuomista poiketen kylmänä. Kombuchaa löytyy kaupoista valmiina juomina, mutta sitä on mahdollista tehdä myös itse. Sitä valmistetaan elävästä kombuchaviljelmästä, johon sekoitetaan vettä, sokeria ja teetä. Seoksen annetaan tämän jälkeen käydä n. 10 päivää huoneenlämmössä.