Eksoottinen korianteri sopii yhteen monen kanssa, ja rohkeasti kokeilemalla saat sillä uutta sävyä tuttuihinkin ruokiin, kuten kaalilaatikkoon. Korianteria käytetään monipuolisesti lampaan- ja sianlihan, kalan sekä siipikarjan maustamisessa. Tex-mex- ja wok-ruokien maustamisessa korianteri on ehdoton yrtti. Kokeile vaikkapa pulled pork -tortilloja tai herkullista, mureaa possuwokkia. Myös riisi saa korianterista vivahteikasta makua, ja pehmeän makunsa vuoksi korianteri sopii salaatinkin joukkoon. Korianteri maistuu lisäksi tomaattikastikkeessa, ratatouillessa ja curryruoissa, kuten currylohessa sekä keltaisessa broilericurryssä.
Korianteria kasvisruokiin
Korianteri on loistava kasvisruokien maustaja. Erityisen herkullisen makuparin vivahteikkaanmakuinen yrtti muodostaa porkkanan kanssa. Maistuva lisäke syntyy näppärästi kypsentämällä porkkanaviipaleita pannulla ja lisäämällä mausteeksi hieman sokeria, suolaa sekä korianterisilppua. Kokeile esimerkiksi lämmintä porkkana-kikhernesalaattia, jossa korianteri on suuressa roolissa. Korianteri näyttäytyy vahvasti vietnamilaisessa keittiössä - kokeilulistalle kannattaa lisätä kasvispho-keitto. Kokeile myös korianteripestoa!
Korianteri leivonnassa
Myös leipojan keittiöön korianteri tuo uusia tuulahduksia. Sämpylät, omenapiirakat, kakut ja keksit muuntuvat uusiksi versioiksi korianterin tuunaamana. Makean marmeladin maustajana korianteri maistuu myös. Korianteri on on myös kaunis yrtti koristeeksi.
Käytä koko ruukku korianteria
Jos korianteria jää yli, ethän heitä sitä pois tai jätä sitä kuivumaan? Korianterin maku muuttuu olennaisesti kuivattaessa, mutta maut voi säilöä myöhempää käyttöä varten pakastamalla tai öljyssä.