K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Korianteri maustaa itämaiset ruoat

Korianteri maustaa itämaiset ruoat

Persoonallinen korianteri on maultaan makeahko ja tuoksultaan voimakas. Miten tätä upeaa maustetta voisi käyttää? Esimerkiksi itämaisissa ruoissa!

Korianteri on itämaisen ruoan perusmauste. Sitä on viljelty yli 3 000 vuoden ajan, joten se on yksi vanhimmista mausteista.

Korianteri lisää ruokahalua ja tehostaa ruoansulatusta. Sitä käytetään muun muassa lampaan- ja sianlihan, kalan, broilerin ja riisin maustamiseen sekä currymausteseoksen osana. Se viihtyy erinomaisesti esimerkiksi chilin, limen ja valkosipulin seurassa ja antaa ruoille aasialaisen säväykseen. Maultaan tämä yrtti jakaa voimakkaasti mielipiteitä: toiset eivät voi sietää sitä ja toiset taas voisivat lisäillä sitä lähes joka ruokaan.

Korianterista saa pastan kastikkeeksi herkullista pestoa. Vietnamilaisiin Bánh mì patonkeihin se sopii erinomaisesti tuomaan tuulahduksen Aasian katukeittiöistä. Kalaruoista kannattaa kokeilla lime-korianteriöljyllä ryyditettyä grillattua kirjolohta.

Nämä ja yli 2 000 muuta Pirkka-tuotetta saat vain K-ruokakaupoista. Tiesitkö, että Pirkka-tuotteilla on tyytyväisyystakuu?