Kurkku

Kurkku

Kurkku on kaiken ikäisille tuttu, mehukas ja raikkaan herkullinen kesävihannes. Kurkku kuuluu leivänpäällysten ehdottomaan parhaimmistoon mutta sopii nautittavaksi myös sellaisenaan ja lukuisissa erilaisissa salaateissa, lämpimissä ruoissa, smoothieissa, majoneeseissa ja mehuissa.

Kurkku on vihreä, pitkulainen ja n. 95% vettä sisältävä vihannes, joka kuuluu melkein jokaisen suomalaisen pöytään. Kurkku tuo raikkaalla maullaan ja pirteän vihreällä olemuksellaan kesäisen tuulahduksen ruokapöytään, oli vuodenaika sitten mikä tahansa. Tuoreesta kurkusta kannattaa nauttia myös sen kuitupitoinen kuori. 

Kurkkusalaatti on ehdoton kesäherkku

Kurkkusalaatti on kevyt ja raikas lisäke monenlaisille ruoille, ja siitä voidaan nauttia niin kesällä kuin muinakin vuodenaikoina. Tillinen kurkku-tillisilli on helppo ja nopea valmistaa ja se sopii niin uusien perunoiden kylkiäisiksi kuin tuoreen ruisleivän päälle. Kurkku-mozzarellasalaatti on myös erittäin nopea ja yksinkertainen valmistaa. Mausta vihreä salaatti tuoreella basilikalla. Kokeile myös kurkku-hernesalaattia, joka on ihanan raikas alkuruoka tai lisäke.

Lämpimät kurkkureseptit

Kurkku sopii erinomaisesti kylmiin herkkuihin, mutta siitä on myös monenlaisiin lämpimiin ruokiin. Kokeile esimerkiksi ihanan mausteisia kurkku-paprikatortilloja, jotka sopivat hyvin välipalaksi tai lounaaksi. Maista myös kurkku-tomaattitäytteisiä uuniperunoita, jotka maustetaan mm. basilikalla, tuorejuustolla ja sinapilla. Yrttinen kurkkusalsa, on taas aivan täydellinen lisäke grillatulle lohelle. Nam!

Tutustu lukuisiin herkullisiin kurkkuresepteihin alla!

Kurkkaa kurkkuruoat

Sinua saattaisi kiinnostaa