Lehtikaali on oikea voimavihannes
Lehtikaali on maistuva, monipuolinen terveellinen vihannes. Lehtikaali sopii silputtuna hyvin salaatteihin, keittoihin, muhennoksiin ja piirakoihin, ja siitä voi valmistaa myös vaikkapa pestoa, dippiä tai smoothieta. Tutustu maukkaisiin lehtikaaliresepteihimme!
Lehtikaali päihittää muut kaalit ravintosisällöllään, ja se on myös keveydessään oiva lisä painostaan huolehtivan monipuoliseen ruokavalioon. Monet tuntevat lehtikaalin vihreän version, mutta siitä on olemassa myös sinipunainen lajike. Ennen kuin lehtikaalen lehtiosan voi lisätä lämpimään ruokaan, sen lehtiruoti tulee pilkkoa ja esikypsentää.
Lehtikaalisipsit - oikea trendiherkku
Lehtikaalisipsit ovat terveellisempi ja kevyempi vaihtoehto rasvaisille perunalastuille. Lehtikaalisipseistä onkin tullut todellinen trendiherkku. Sipsit maistuvat sekä ihan sellaisenaan naposteltavana kuin pääruoan lisäkkeenä. Kokeile myös erillaisia dippikastikkeita sipsien kyytipoikana. Lehtikaalisipsien valmistus on helppoa - et tarvitse kuin suolaa, öljyä, lehtikaalta ja toimivan uunin.
Kuvassa: Seesami-lehtikaalisipsit
Muuta hyvää lehtikaalista
PÄÄRUOAT:
- Lehtikaalipasta
- Lehtikaalikeitto
- Lehtikaalipyttipannu
- Lehtikaali-palsternakkacurry
- Lehtikaali-siskonmakkarakeitto
Kuvassa: Sitruuna-lehtikaalipasta
SALAATIT: