Raaka-aineet
Lehtikaali on oikea voimavihannes

Lehtikaali on oikea voimavihannes

Lehtikaali on maistuva, monipuolinen terveellinen vihannes. Lehtikaali sopii silputtuna hyvin salaatteihin, keittoihin, muhennoksiin ja piirakoihin, ja siitä voi valmistaa myös vaikkapa pestoa, dippiä tai smoothieta. Tutustu maukkaisiin lehtikaaliresepteihimme!

Lehtikaali päihittää muut kaalit ravintosisällöllään, ja se on myös keveydessään oiva lisä painostaan huolehtivan monipuoliseen ruokavalioon. Monet tuntevat lehtikaalin vihreän version, mutta siitä on olemassa myös sinipunainen lajike. Ennen kuin lehtikaalen lehtiosan voi lisätä lämpimään ruokaan, sen lehtiruoti tulee pilkkoa ja esikypsentää. 

Lehtikaalisipsit - oikea trendiherkku

Lehtikaalisipsit ovat terveellisempi ja kevyempi vaihtoehto rasvaisille perunalastuille. Lehtikaalisipseistä onkin tullut todellinen trendiherkku. Sipsit maistuvat sekä ihan sellaisenaan naposteltavana kuin pääruoan lisäkkeenä. Kokeile myös erillaisia dippikastikkeita sipsien kyytipoikana. Lehtikaalisipsien valmistus on helppoa - et tarvitse kuin suolaa, öljyä, lehtikaalta ja toimivan uunin

Lehtikaalipasta vie nälän mennessään

Lehtikaali sopii upeasti erilaisiin pastoihin. Kokeile esimerkiksi vuohenjuustolla ja yrteillä maustettua lehtikaalipastaa, joka valmistuu helposti ja nopeasti ja maistuu monelle. Lehtikaali-kananmunapasta on myös kokeilemisen arvoinen makuelämys - pasta on niin ihanan mehevä, koska kananmunan keltuaiset toimivat myös kastikkeena. 

Lehtikaalisalaatit ja -lisäkkeet

Lämmin, valkoviinietikalla maustettu lehtikaalisalaatti on ihanan värikäs ja maistuva salaatti, joka sopii sellaisenaan kasvisruoaksi tai lisäkkeeksi. Kokeile myös naudan paistia lehtikaali-vuodenjuustosalaatin kera. Mausteinen lehtikaali-vuohenjuustopiirakka sopii illanistujaisten tarjottavaksi tai viikonlopun lounaaksi. 

Lämmin lehtikaalikeitto

Perinteinen lehtikaalikeitto on erittäin helppo ja terveellinen arkiruoka, ja maistuva vaihtoehto perinteiselle pinaattikeitolle. Keitto voidaan tarjota niin alkuruoaksi kuin lounaaksi. Mausta keitto suolalla ja pippurilla - ehkä yksinkertaista, mutta verrattoman maukasta!

Tutustu alla herkullisiin lehtikaaliresepteihimme!