Sesongin juureksilla mehevyyttä kahvipöydän herkkuihin
Miedonmakuiset ja luontaisesti makeat juurekset sopivat upeasti leivonnaisten raaka-aineiksi. Juurekset pitävät kakut kosteina ja tuovat pikantin lisän makuun.
Perinteinen porkkanakakku on tunnettu ihanasta mehukkuudestaan, jonka se saa hienoksi raastetusta porkkanasta. Myös suloiset porkkanamuffinit ja valkosuklaan ja puolukoiden maustama porkkanakakku hurmaavat kahvipöydässä. Porkkananystävien kannattaa kokeilla myös porkkanakakkupannaria. Siinä porkkanaraaste maustaa klassisen pannukakun, joka kruunataan tuorejuustovaahdolla.
Porkkanan lisäksi esimerkiksi lanttu, palsternakka tai bataatti ovat leivonnassa erinomaisia. Vaikkapa bataattimuffineita leipoessa kannattaa kiireisen leipurin oikaista Pirkan valmiilla juuressoseilla.
Ovatko gluteenittomat leivonnaisesi usein kuivakkoja ja murenevia? Juuresraasteet ja -soseet ovat ensiluokkaisia apureita tuomaan mehevyyttä gluteenittomiin leivonnaisiin. Leivo browniet ensi kerralla riisijauhoon ja soseutettuun bataattiin tai punajuureen, ja lopputulos yllättää sinut mehukkuudellaan taatusti!
Punajuuri ja suklaa ovat taivaallinen makupari
Makea punajuuri ja voimakas tumma suklaa muodostavat yhdessä hurmaavan makujen liiton, joka on vienyt leipojien ja herkuttelijoiden kielet mennessään. Punajuuri korostaa suklaan makua ja tekee leivonnaisen koostumuksesta mehevän. Kokeile myös porkkanakakun serkkua, tuorujuustokuorrutteista punajuurikakkua. Pähkinäiset punajuuri-browniepalat ihastuttavat kyläilijät ikiajoiksi.