Leivo juureksista makeita herkkuja

Leivo juureksista makeita herkkuja

Päivitetty 3.8.2023

Palaa juurille! Sujauta punajuuri suklaakakkuun tai pyöräytä juureskakkujen klassikko: ihanan oranssi porkkanakakku. Nappaa parhaimmat reseptit ja vinkit juuresleivonnaisiin!

Sesongin juureksilla mehevyyttä kahvipöydän herkkuihin

Miedonmakuiset ja luontaisesti makeat juurekset sopivat upeasti leivonnaisten raaka-aineiksi. Juurekset pitävät kakut kosteina ja tuovat pikantin lisän makuun. Perinteisin ja varmasti kaikille tutuin juuresleivonnaisista on mehevä kuorrutettu porkkanakakku. Porkkanan lisäksi esimerkiksi lanttu tai palsternakka ovat leivonnassa erinomaisia. Makea punajuuri puolestaan sopii hyvin voimakkaan tumman suklaa makupariksi. Ne muodostavat yhdessä hurmaavan makujen liiton, joka on vienyt leipojien ja herkuttelijoiden kielet mennessään. Punajuuri korostaa suklaan makua ja tekee leivonnaisen koostumuksesta mehevän.

Ovatko gluteenittomat leivonnaisesi usein kuivakkoja ja murenevia? Juuresraasteet ja -soseet ovat ensiluokkaisia apureita tuomaan mehevyyttä myös gluteenittomiin leivonnaisiin. Leivo browniet ensi kerralla riisijauhoon ja soseutettuun bataattiin tai punajuureen, ja lopputulos yllättää sinut mehukkuudellaan taatusti!

Porkkanakakku, pellillinen 680x300 Kuvassa: Porkkanakakku, pellillinen

Ainekset juuresleivonnaisiin kätevästi myös verkkokaupasta!