K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
Leivo juureksista makeita herkkuja

Leivo juureksista makeita herkkuja

Palaa juurille! Sujauta punajuuri suklaakakkuun tai pyöräytä juureskakkujen klassikko: ihanan oranssi porkkanakakku.

Sesongin juureksilla mehevyyttä kahvipöydän herkkuihin

Miedonmakuiset ja luontaisesti makeat juurekset sopivat upeasti leivonnaisten raaka-aineiksi. Juurekset pitävät kakut kosteina ja tuovat pikantin lisän makuun.

Perinteinen porkkanakakku on tunnettu ihanasta mehukkuudestaan, jonka se saa hienoksi raastetusta porkkanasta. Myös suloiset porkkanamuffinit ja valkosuklaan ja puolukoiden maustama porkkanakakku hurmaavat kahvipöydässä. Porkkananystävien kannattaa kokeilla myös porkkanakakkupannaria. Siinä porkkanaraaste maustaa klassisen pannukakun, joka kruunataan tuorejuustovaahdolla.

Porkkanan lisäksi esimerkiksi lanttu, palsternakka tai bataatti ovat leivonnassa erinomaisia. Vaikkapa bataattimuffineita leipoessa kannattaa kiireisen leipurin oikaista Pirkan valmiilla juuressoseilla. 

Ovatko gluteenittomat leivonnaisesi usein kuivakkoja ja murenevia? Juuresraasteet ja -soseet ovat ensiluokkaisia apureita tuomaan mehevyyttä gluteenittomiin leivonnaisiin. Leivo browniet ensi kerralla riisijauhoon ja soseutettuun bataattiin tai punajuureen, ja lopputulos yllättää sinut mehukkuudellaan taatusti! Porkkanakakku, pellillinen 680x300 Kuvassa: Porkkanakakku

Punajuuri ja suklaa ovat taivaallinen makupari

Makea punajuuri ja voimakas tumma suklaa muodostavat yhdessä hurmaavan makujen liiton, joka on vienyt leipojien ja herkuttelijoiden kielet mennessään. Punajuuri korostaa suklaan makua ja tekee leivonnaisen koostumuksesta mehevän. Kokeile myös porkkanakakun serkkua, tuorujuustokuorrutteista punajuurikakkuaPähkinäiset punajuuri-browniepalat ihastuttavat kyläilijät ikiajoiksi. Punajuuri-suklaakakku 680x300

Kuvassa: Punajuuri-suklaakakku

Ainekset kätevästi myös verkkokaupasta!