Lisää kalaa lautaselle? 5 ideaa kotikeittiöön

Lisää kalaa lautaselle? 5 ideaa kotikeittiöön

Haluaistiko syödä enemmän kalaa, mutta kalapuikot ja uunikirjolohi kyllästyttävät? Kokosimme viisi uutta ideaa, jolla kala ui entistä useammin ruokapöytääsi.

K-ruokakauppojen myyntitietojen mukaan suomalaiset syövät yhä enemmän kalaa. Kala-ateria nautitaan noin kerran viikossa. Vaikka lohi on edelleen myydyin kala, ostoskoriin päätyy entistä useammin myös muu kalalaji. Lue alta viisi uutta kalaideaa.

Viisi kalaideaa

1. Lohi on suomalaisten suosikkikala. Jos uunilohi kyllästyttää, kokeile kesän hittituotetta lohimedaljongia uudella tavalla 

2. Silakka on edullista ja suomalainen perinneherkku. Tuunaa silakka uuteen uskoon ja kokeile silak’n chipsejä

3. Muikku maistuu etenkin Savossa ja Kainuussa. Kokeile tätä herkkua vaikka vaikkapa muikkuflatbreadinä.

4. Kokonaisen kalan valmistaminen on superhelppoa! Kokeile kesän hittiä, savustettua lahnaa.

5. Jos kalapuikot kyllästyttävät, hyvä vaihtoehto on kestävästi kalastettu Pirkka saaristolaiskalapihvi, joka on valmistettu lahnasta. Kokeile vaikkapa sujauttaa se kalaburgeriin

Lue lisää