Makea mandariini piristää kevättalvella

Makea mandariini piristää kevättalvella

Päivitetty 20.12.2023

Mandariinit ovat monen suosikkihedelmiä niiden makean hapokkaan makunsa ja helposti irtoavan kuorensa ansiosta. Mandariinit ovat lähes yhtä hyviä C-vitamiinipommeja kuin appelsiinit ja niitä saa kaupoista edullisesti pitkin kevättalvea. Mandariinit maistuvat monelle tuoreeltaan, mutta kannattaa kokeilla mandariinia myös leivonnassa ja ruoanlaitossa!

Milloin mandariinit ovat parhaimmillaan?

Mandariinien parhain sesonki on helmikuusta huhtikuuhun, jolloin mandariineja tuodaan Espanjasta, Israelista ja Marokosta.

Mitä eroa on mandariinilla, klementiinillä ja satsumalla?

Klementiinit ja satsumat ovat itse asiassa mandariinista jalostettuja lajikkeita, mutta mandariini on jäänyt puhekielessä yleisnimitykseksi kaikille makeammille pikkusitruksille. Oikeita mandariineja myydään nykyään vähemmän, koska niissä on normaalisti siemeniä, jotka tuntuvat joistakin ikävältä syödessä. Klementiineissä ja satsumoissa ei yleensä ole siemeniä. Klementiinit ovat myös yleensä mandariineja hapokkaampia, satsumoista puolestaan puuttuu hapokkuus.

Onko mandariini terveellinen?

Mandariineissa on muiden sitrushedelmien tapaan paljon C-vitamiinia, joka auttaa muun muassa pitämään väsymyksen ja flunssan loitolla. Lisäksi mandariineissa on paljon muita ravinto- ja kivennäisaineita, kuten E-vitamiinia, karoteenia ja kaliumia.

Miten käyttää mandariineja?

Monet popsivat mandariinit kuorittuna suuhunsa ja tuoreena mandariineista saakin parhaiten niiden terveelliset ravinto- ja kivennäisaineet käyttöön. Mutta mandariinia kannattaa kokeilla myös leivonnassa ja ruoanlaitossa, tutustu eri mandariiniresepteihin täällä!

Mandariinisalaatti (680x300) Kuvassa: Mandariinisalaatti

Parasta mandariineista

Pirkka espanjalainen mandariini 650g - kuva

Pirkka espanjalainen mandariini 650g

Katso lisää ›

Pirkka Parhaat mandariinisorbetti 500ml/380g g,l,m - kuva

Pirkka Parhaat mandariinisorbetti 500ml/380g g,l,m

Katso lisää ›

Pirkka Virkeä mandariini-appelsiini-tyrnijuoma CDE-vitamiinit 1l - kuva

Pirkka Virkeä mandariini-appelsiini-tyrnijuoma CDE-vitamiinit 1l

Katso lisää ›

Pirkka mandariinilohkot mehussa 300g/175g - kuva

Pirkka mandariinilohkot mehussa 300g/175g

Katso lisää ›