Mansikkareseptit

Mansikkareseptit

Paras mansikka on makea, mehukas ja pullea. Mansikka soveltuu sekä suolaisiin että makeisiin ruokiin. Kokeile sadon parhaita juustojen kanssa, juomien viilentäjänä tai täytettynä!

Leivonnaiset ja jälkiruoat mansikasta

Helppo mansikkakakku ja mansikkatorttu ovat nopeasti vaikka mökillä valmistuvia herkkuja, jotka vievät kielen mennessään. Raikas ja näyttävä mansikkajuustokakku on piristävä lisä kahvipöytään.

Minttuinen mansikkarahka tai vaikkapa makean raparperinen mansikkakiisseli on helppo pyöräyttää myös yhdessä lasten kanssa. Iloinen mansikkasmoothie on helppo tuunata oman maun mukaan. Upea mansikkatäytekakku koristaa kesäisen juhlapöydän, ja iloiset lettukestit taas kruunaa perinteinen, itsetehty mansikkahillo!

KOKEILE MYÖS:

004_kesan-makein-mansikkatorttu_kuvituskuva_5_leveys620

Raikkaat mansikkasalaatit

Makeaa, kirpeää ja suolaista yhdistävä kesäsalaatti, raikas meloni-halloumi-mansikkasalaatti ja marinoitu mansikkasalaatti ovat maukkaita lisäkkeitä grilliruoalle. Kokeile myös mansikkasalsaa grillatun broilerin kera!

KOKEILE MYÖS:

Mansikka juomien viilentäjänä

Jäiden sijaan juomat viilentää pakastettu mansikka. Mansikkajääpalat valmistuvat laittamalla tehosekoittimeen mansikoita, vettä, sokeria ja sitruunamehua. Helpommat mansikkajääpalat syntyvät asettamalla jääpalamuotteihin mansikka kokonaisena tai paloina, ja kaatamalla päälle esimerkiksi sitruunalimonadia.

KOKEILE MYÖS:

Mansikoita talvella?

Calinda kuvitus Mielikuva siitä, että talvella saatavat ulkomaiset mansikat olisivat mauttomia ja vetisiä, on vanhentunut! Calinda on Välimeren rannikolta tuleva mansikan talvilajike, maultaan pehmeä ja makea. Se maistuu sellaisenaan sekä toimii erinomaisesti salaateissa ja koristeena.