Mausta liha yrteillä

Mausta liha yrteillä

Yrtit sopivat loistavasti liharuokien maustamiseen. Yrteillä saat maun lisäksi myös väriä sekä taivaallisen tuoksun ruokiisi.

Lue tästä hyviä vinkkejä liharuokien maustamiseen ja katso videolta Aki Wahlmanin tietoisku tutuista ja tuntemattomammistakin yrteistä. Tuoretta lihaa ja maistuvia yrttejä löydät tietysti lähimmästä K-ruokakaupastasi.

Basilika

Basilika on monipuolinen yrtti, joka sopii erityisesti pastaruokiin. Basilika kannattaa lisätä ruokaan vasta loppuvaiheessa.

Korianteri

Korianteri on voimakkaan makuinen maustekasvi, joka sopii broilerin, naudan- sekä porsaanlihan maustamiseen. Saat ruokiin aasialaisen vivahteen maustamalla sen tuoreella korianterilla. Korianteri sopii myös meksikolaisen ja intialaisen ruoan maustamiseen.

Minttu

Minttu sopii lampaan- ja karitsanlihan maustamiseen esimerkiksi marinadin tai minttukastikkeen muodossa.

Oregano

Oregano sopii hyvin jauhelihan maustamiseen. Oreganon voit lisätä lihan kypsennyksen alkuvaiheessa.

Persilja

Persilja on mieto maustevihannes ja muiden mausteiden makua vahvistava yleismauste. Se sopii erityisesti lihakeittoon ja ruskistetun jauhelihan maustajaksi. Persilja kannattaa lisätä vasta kypsän lihan joukkoon.

Rakuuna

Rakuuna on perinteinen ranskalaiskeittiön yrtti ja sopii hyvin broilerin ja porsaanlihan maustamiseen. Käytä rakuunaa kuitenkin varoen, sillä sen maku on varsin voimakas.

Rosmariini

Rosmariini sopii täydellisesti lampaan- ja karitsanlihan sekä riistan maustamiseen. Kokeile myös broilerille.  Hiero rosmariini lihan pintaan ennen paistamista.

Salvia

Rasvaiset porsaanosat, kuten kyljykset, pitävät salviasta. Salvia on voimakkaan makuinen yrtti, joten usein muutama lehti riittää maustamiseen. Salvia sopii myös broilerin maustamiseen.

Sitruunamelissa

Sitruunamelissa tuoksuu ja maistuu selvästi sitruunalta. Raikas sitruunamelissa sopii hyvin broilerin maustamiseen.

Timjami

Voimakasmakuinen timjami sopii lähes kaikkiin liharuokiin, erityisesti lampaan- ja karitsanlihan sekä riistan maustamiseen. Timjamia kannattaa kokeilla myös broilerin ja jauheliharuokien maustamiseen.

Lue lisää yrteistä

Nämäkin yrtit hurmaavat lihan kanssa

Sinua saattaisi kiinnostaa