Lue tästä hyviä vinkkejä liharuokien maustamiseen ja katso videolta Aki Wahlmanin tietoisku tutuista ja tuntemattomammistakin yrteistä. Tuoretta lihaa ja maistuvia yrttejä löydät tietysti lähimmästä K-ruokakaupastasi.
Basilika
Basilika on monipuolinen yrtti, joka sopii erityisesti pastaruokiin. Basilikan lehdet ovat hentoisia, ja se kannattaa lisätä ruokaan vasta loppuvaiheessa.
Korianteri
Korianteri on voimakkaan makuinen maustekasvi, joka sopii broilerin, naudan- sekä porsaanlihan maustamiseen. Saat ruokiin aasialaisen vivahteen maustamalla sen tuoreella korianterilla. Korianteri sopii myös meksikolaisen ja intialaisen ruoan maustamiseen.
Minttu
Minttu on etenkin lampaan- ja karitsanlihan paras makukaveri! Kokeile sitä myös muiden liharuokien kanssa esimerkiksi marinadin tai minttukastikkeen muodossa.
- Lampaan luuton paisti minttukastikkeella
- Minttupestolammas
- Yrttimarinoitu lampaanfilee
- Lammaspitaleivät
Oregano
Oregano sopii hyvin jauhelihan maustamiseen, sekä erilaisiin lihapatoihin. Oreganon voit lisätä lihan kypsennyksen alkuvaiheessa, sillä se kestää hyvin lämmitystä ja haudutusta.
Persilja
Persilja on mieto mausteyrtti ja muiden mausteiden makua vahvistava yleismauste. Se sopii erityisesti lihakeittoon ja ruskistetun jauhelihan maustajaksi. Persilja kannattaa lisätä vasta kypsän lihan joukkoon.
- Persilja-jauhelihapihvit ja pippurikastike
- Persiljakuorrutettu possunfilee
- Sisäfileepihvit ja valkosipuli-persiljavoi
Rakuuna
Rakuuna on perinteinen ranskalaiskeittiön yrtti ja sopii hyvin broilerin ja porsaanlihan maustamiseen. Käytä rakuunaa kuitenkin varoen, sillä sen maku on varsin voimakas.
Rosmariini
Rosmariini sopii täydellisesti lampaan- ja karitsanlihan sekä riistan maustamiseen. Kokeile myös broilerille. Hiero rosmariini lihan pintaan ennen paistamista.
Salvia
Rasvaiset porsaanosat, kuten kyljykset, pitävät salviasta. Salvia on voimakkaan makuinen yrtti, joten usein muutama lehti riittää maustamiseen. Salvia sopii myös broilerin maustamiseen.
Timjami
Voimakasmakuinen timjami sopii lähes kaikkiin liharuokiin, erityisesti lampaan- ja karitsanlihan sekä riistan maustamiseen. Timjamia kannattaa kokeilla myös broilerin ja jauheliharuokien maustamiseen.