K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
Mausta liha yrteillä

Mausta liha yrteillä

Yrtit sopivat loistavasti liharuokien maustamiseen. Yrteillä saat maun lisäksi myös väriä sekä taivaallisen tuoksun ruokiisi.

Lue tästä hyviä vinkkejä liharuokien maustamiseen ja katso videolta Aki Wahlmanin tietoisku tutuista ja tuntemattomammistakin yrteistä. Tuoretta lihaa ja maistuvia yrttejä löydät tietysti lähimmästä K-ruokakaupastasi.

Basilika

Basilika on monipuolinen yrtti, joka sopii erityisesti pastaruokiin. Basilikan lehdet ovat hentoisia, ja se kannattaa lisätä ruokaan vasta loppuvaiheessa.

Korianteri

Korianteri on voimakkaan makuinen maustekasvi, joka sopii broilerin, naudan- sekä porsaanlihan maustamiseen. Saat ruokiin aasialaisen vivahteen maustamalla sen tuoreella korianterilla. Korianteri sopii myös meksikolaisen ja intialaisen ruoan maustamiseen.

Minttu

Minttu on etenkin lampaan- ja karitsanlihan paras makukaveri! Kokeile sitä myös muiden liharuokien kanssa esimerkiksi marinadin tai minttukastikkeen muodossa.

Oregano

Oregano sopii hyvin jauhelihan maustamiseen, sekä erilaisiin lihapatoihin. Oreganon voit lisätä lihan kypsennyksen alkuvaiheessa, sillä se kestää hyvin lämmitystä ja haudutusta.

Persilja

Persilja on mieto mausteyrtti ja muiden mausteiden makua vahvistava yleismauste. Se sopii erityisesti lihakeittoon ja ruskistetun jauhelihan maustajaksi. Persilja kannattaa lisätä vasta kypsän lihan joukkoon.

Rakuuna

Rakuuna on perinteinen ranskalaiskeittiön yrtti ja sopii hyvin broilerin ja porsaanlihan maustamiseen. Käytä rakuunaa kuitenkin varoen, sillä sen maku on varsin voimakas.

Rosmariini

Rosmariini sopii täydellisesti lampaan- ja karitsanlihan sekä riistan maustamiseen. Kokeile myös broilerille. Hiero rosmariini lihan pintaan ennen paistamista.

Salvia

Rasvaiset porsaanosat, kuten kyljykset, pitävät salviasta. Salvia on voimakkaan makuinen yrtti, joten usein muutama lehti riittää maustamiseen. Salvia sopii myös broilerin maustamiseen.

Timjami

Voimakasmakuinen timjami sopii lähes kaikkiin liharuokiin, erityisesti lampaan- ja karitsanlihan sekä riistan maustamiseen. Timjamia kannattaa kokeilla myös broilerin ja jauheliharuokien maustamiseen.