Aromikas meirami on perinteikäs mauste

Aromikas meirami on perinteikäs mauste

Päivitetty 4.1.2024

Meirami on alunperin Pohjois-Afrikasta ja Lounais-Aasiasta kotoisin oleva hienoarominen yrtti, jonka tunnistaa harmahtavista lehdistä. Suomessa meirami on yksi vanhimmista käytetyistä maustekasveista ja se onkin yksi meidän suosituimmista yrteistä. Meiramilla maustetaan perinteisesti erityisesti kaaliruoat ja hernekeitot, mutta meirami on yllättävän monipuolinen mausteyrtti. Ota talteen K-Ruoka.fin vinkit meiramin käyttöön!

Onko meirami sama kuin oregano?

Meirami ja oregano ovat lähisukulaisia, ne näyttävät ja maistuvat melko samanlaiselta ja oreganon toinen nimi onkin mäkimeirami. Meirami ei ole kuitenkaan maultaan yhtä voimakas kuin oregano.

Miten säilöä meirami?

Tuore meirami säilyy viileässä esimerkiksi jääkaapin vihanneslokerossa, mutta parhaiten meiramin hienot aromit saa säilöön kuivattuna tai pakastettuna. Mikäli reseptissä on käytetty kuivattua meiramia, muistisääntö auttaa: 1 teelusikallinen kuivattua meiramia vastaa 1 ruokalusikallista tuoretta meiramia. Sama sääntö pätee kaikkien yrttien käytössä. Meiramin voi myös pakastaa öljyyn ja käyttää myöhemmin ruoanlaitossa!

Mihin meiramia käytetään?

Meirami on perinteikäs kaaliruokien ja hernekeittojen maustaja. Meiramin aromaattinen maku sopii hyvin myös sieniruokiin, tomaattisiin ruokiin, erilaisiin paistoksiin ja muna- ja juustoruokiin. Meirami tuo houkuttelevaa makua myös makeisiin herkkuihin, esimerkiksi mausteena meirami on erinomainen uuniomenissa ja omenapiiraissa!

Kaalipata (680x300) Kuvassa: Kaalipata