K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Aromikas meirami

Aromikas meirami

Pohjois-Afrikasta ja Lounais-Aasiasta kotoisin oleva maustemeirami on hienoarominen yrtti, jonka tunnistaa pienistä harmahtavista lehdistä.

Miten käyttää meiramia?

Perinteisesti meillä Suomessa meirami on tuttu kaaliruoista ja hernekeiton maustajana. Lisäksi meiramia kannattaa kokeilla monipuolisesti myös sieniruokiin, makaroni- ja tomaatti-, kala ja äyriäisruokiin sekä muna- ja juustoruokiin. Myös vihannespaistokset, pizzat, pasteijat, sämpylät, marinadit ja kermaviilikastikkeet saavat aromia ja tuoksua meiramista.

Meirami tuo houkuttelevaa makua myös makeisiin herkkuihin. Esimerkiksi omenan mausteena meirami on erinomainen uuniomenissa ja omenapiiraissa. Meirami tuo raikasta makua erilaisiin omena- ja raparperijuomiin.

Basilika, kynteli ja timjami ovat meiramin yleisimmät yrttikumppanit maustamisessa. Valkosipuli sopii myös meiramin kera.

Kuivatun meiramin käyttö

Mikäli reseptissä on käytetty kuivattua meiramia, muistisääntö auttaa: 1 teelusikallinen kuivattua meiramia vastaa 1 ruokalusikallista tuoretta meiramia. Sama sääntö pätee kaikkien yrttien käytössä.

Meirami

Yrtit tutuiksi