K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Minttu on monipuolinen yrtti

Minttu on monipuolinen yrtti

Raikas ja monipuolinen minttu sopii erinomaisesti niin ruokiin, juomiin kuin jälkiruokiinkin. Kesäiset boolit ja suosittu mojito saavat pirteän makunsa ja virkistävän värinsä mintun lehdistä.

Mintulla uutta makua ruokaan

Mintun lehdissä maistuu raikas mentholin vivahdus, joka tuo suloisen säväyksen erilaisiin suolaisiin. Ruoanlaitossa minttu on ehdoton lampaan kaveri esimerkiksi marinadin ja kastikkeen muodossa. Mintulla tuot uutta makua myös erilaisiin kasvis- ja kalaruokiin sekä salaatteihin ja kastikkeisiin.

Tabbouleh-kuvitus Kuvassa: Tabbouleh

Raikkaat ja makeat minttuherkut

Mintun raikas maku sopii ihanasti myös makeisiin herkkuihin! Kokeile sitä hedelmäsalaatissa, jälkiruoissa ja leivonnaisissa sekä vanukkaiden, kiisseleiden ja marjakeittojen mausteena. Minttu on myös kesän kakkujen ja muiden herkkujen kaunis koristaja, sekä erinomaisen raikas mauste hellepäivien janojuomaan.

Mojito-juustokakku kuvitus Kuvassa: Mojito-juustokakku

Tutustu myös minttuperheen muihin raikkaisiin jäseniin

Vahva minttu maistuu perinteistä viherminttua voimakkaammalta, mutta sopii samoihin ruokiin ja juomiin. Murto-osa vahvaa minttua riittää antamaan saman maun kuin perinteinen. Mausta vahvalla mintulla yrtti- ja lammasruoat sekä teet ja juomasekoitukset. Voimakkaan makuisesta vahvasta mintusta loihdit erinomaiset mojitot ja raikastat smoothiet.

Aasian minttu maistuu pehmeästi anikselta. Se on parhaimmillaan aasialaisissa ruoissa, kuten wokeissa ja keitoissa. Kastikkeisiin ja hyytelöihin aasian minttu tuo lakritsin makua. Uutta vivahdetta saat aasian mintulla myös jälkiruokiin ja juomiin, kuten mojitoon ja teehen.

Vinkki! Reseptissä yksi teelusikallinen kuivaa minttua vastaa yhtä ruokalusikallista tuoretta yrttiä.

Kolme faktaa mintusta

MIKÄ?
Raikkaan yrtin mausta löytyy häivähdys mentholia. Minttulajikkeita on maailmassa yli tuhat erilaista. Suomessa saa parhaiten viherminttua eli minttua, vahvaa minttua ja aasian minttua.

TIESITKÖ?
Mintun maku on hallitseva ja se peittää usein alleen muiden yrttien maut, siksi minttua kannattaakin käyttää mieluummin sellaisenaan.

MIHIN SOPII?
Tuore viherminttu on parasta kylmissä juomissa ja jälkiruoissa, vahva minttu lammasruoissa ja aasian minttu aasialaisissa ruoissa. Hyviä makupareja yrtille ovat mansikat, herneet, limetti, feta ja peruna.