Munakas on helppo ja nopea ruoka

Munakas on helppo ja nopea ruoka

Päivitetty 4.12.2023

Voit heittää munakkaaseen jääkaapista melkein mitä vain ja siksi se onkin mainio taklaamaan kodin ruokahävikkiä! Täytteeksi sopivat esimerkiksi kinkku, tonnikala, broileri, oliivit, juusto, peruna ja erilaiset kasvikset. Munakkaan eli omeletin tekoon löytyy yhtä paljon ohjeita kuin munakkaan tekijöitäkin, joten voit tehdä munakkaastasi vaikka joka kerta erilaisen.

Munakas on helppo, nopea ja monipuolinen ruoka, joka sopii niin lounaaksi, välipalaksi kuin aamiaiseksikin. Perinteisin tapa valmistaa munakasta on rikkoa munat, lisätä maitoa tai vettä ja paistaa seos pannulla, mutta kokeile myös valmistaa munakas uunissa tai mikrossa.

Mikromunakas säästää energiaa

Mikrossa munakkaasta tulee aivan yhtä hyvä kuin pannullakin! Ellei jopa parempi. Mikromunakas on nopea arkiniksi ja se säästää niin tiskaajan käsiä kuin sähköä. Helpot reseptit kannattaa opettaa myös lapsille, sillä mikromunakas on täyttävä ja fiksu välipala koululaiselle. Kokeile myös airfryer munakasta, joka valmistuu niin ikään nopeasti ja vähällä vaivalla!

Nakkimunakas mikrossa 2023 (680x298) Kuvassa: Nakkimunakas mikrossa

Täytä munakkaat lempitäytteilläsi

Kokeile perinteisen munakkaan lisäksi täyttävämpiä munakasrullia tai -wrappeja. Täytetyt munakaswrapit sopivat esimerkiksi koululaisen välipalaksi, sillä voit paistaa munakkaat ja valmistella täytteet jo edellisenä päivänä. Tai anna koululaisen täyttää valmiiksi paistettu munakaswrap itse oman makunsa mukaan!

Kun täytät munakasrullan kalalla, saat juhlapöytään heti täydellisen vaihtoehdon voileipäkakulle. Täytteeksi sopivat mainiosti myös sienet tai muut sesongin parhaimmat raaka-aineet.

Munakasrulla 2020 (680x298) Kuvassa: Munakasrulla

Tarvikkeet munakkaiseen löydät K-Ruoan verkkokaupasta!

VerkkokauppaanButton

Miten tehdä täydellinen munakas? Katso ohjeet videolta: