Munakas on helppo ja nopea ruoka

Munakas on helppo ja nopea ruoka

Munakas on helppo, nopea ja monipuolinen ruoka, joka sopii niin lounaaksi, välipalaksi kuin aamiaiseksikin. Perinteisin tapa valmistaa munakasta on rikkoa munat, lisätä maitoa tai vettä ja paistaa seos pannulla, mutta kokeile myös valmistaa munakas uunissa tai mikrossa.

Munakas ohjeita löytyy yhtä paljon kuin munakkaan tekijöitäkin. Lisää munakkaaseen esimerkiksi kinkkua, pekonia, broileria, perunoita tai kasviksia.

Kokeile perinteisen munakkaan lisäksi myös täyttävämpiä munakasrullia tai -wrappeja. Munakaswrapit sopivat esimerkiksi koululaisen välipalalaksi, koska voit paistaa munakkaat ja valmistella täytteet jo edellisenä päivänä. Munakasrulla jauhelihasta, kalasta tai kasviksista sopii hyvin myös juhlapöydän suolaiseksi tarjottavaksi. Munakasrulla sienistä päivittyy sesongin mukaisilla raaka-aineilla. Munakasvohvelit taas syntyvät helposti vohveliraudalla. Kokeile päällysteiksi esimerkiksi pekonia tai savulohta.

Kokeile valmistaa munakas myös mikrossa. Mikromunakas on paitsi nopea ja tiskaajan käsiä säästävä arkiniksi, myös hyvä uutinen niille, joilla ei nälän yllättäessä ole pääsyä hellan ääreen. Näin mikro tuo munakkaan myös työpaikan lounaspöytään.

Munakkaan kaveriksi sopii vaikkapa tomaatti-mozzarellasalaatti tai couscous-salaatti.