Syksyn mehukkaasta mustaherukasta on moneksi

Syksyn mehukkaasta mustaherukasta on moneksi

Päivitetty 26.7.2022

Mustaherukka on erittäin vitamiinipitoinen, herkullinen marja jota käytetään perinteisesti hilloissa, hyytelöissä ja mehuissa. Mustaherukka maistuu sellaisenaan, mutta toimii myös erilaisissa piirakoissa, jälkkäreissä, salaateissa ja muissa ruoissa.

Mustaherukka sisältää terveellisiä antioksidantteja ja rutkasti C-vitamiinia. Tämän lisäksi se on hyvin monikäyttöinen marja. Marjojen lisäksi mustaherukasta voi hyödyntää myös sen lehdet, jotka tuovat upean rikasta makua teehen ja kylmiin juomiin. Marjat sopivat myös sellaisenaan vaikkapa rahkan tai jogurtin kyytipojaksi. Elo-syyskuu on mustaherukoiden poiminta-aikaa.

Mustaherukkakakku juhlapöytään

Valkosuklainen mustaherukkajuustokakku on varma valinta juhlapöytään - kirpeän raikas mustaherukka ja makea valkosuklaa ovat toimiva makupari. Juhlapöydän kruunaa herkullinen mustaherukkatäytekakku, jonka täytteeseen on käytetty jogurttia. Värikäs, suklaalla kyllästetty mustaherukkamoussekakku on ehkä työläs, mutta sitäkin paremmin tekijänsä palkitseva herkku. Kevyt mustaherukkahyytelökakku on upea ja maistuva ilmestys, joka koristellaan huurtuneilla mustaherukoilla. Vegaaneillekin sopiva mustaherukka-raakakakku sen sijaan on tehty taatelipohjasta ja mustaherukka-banaanitäytteestä.

Mustaherukka-raakakku 680x300 Kuvassa: Mustaherukka-raakakku

Herkulliset mustaherukkajälkiruoat

Kaurainen mustaherukka-rahkapiirakka on todella helppotekoinen: ainekset vain sekoitetaan keskenään. Piirakka on tämän lisäksi gluteeniton ja mehevä. Komea, suklainen mustaherukkajäädyke kruunaa juhlavimmankin aterian ja on helppo valmistaa hyvissä ajoin pakastimeen. Suklainen mustaherukkapavlova on ihana jälkiruoka tai kahvipöydän tarjottava. Marenkipohja on maustettu häivähdyksellä kardemummaa. Valkosuklaan kanssa kerrostettu mustaherukkakiisseli on nopea ja helppo jälkiruoka.

Mustikka-rahkapiirakka 680x300 Kuvassa: Mustaherukka-rahkapiirakka

Terveellinen välipala mustaherukasta

Raikas mustaherukkasmoothie on hyvä aamu- tai välipala, joka auttaa jaksamaan. Kauniin violetti mustaherukkavispipuuro on herkullisen täyttävä välipala, jonka maku on pehmeämpi kuin perinteisessä puolukasta valmistetussa vispipuurossa. Rukiinen mustaherukkavaahto voidaan tarjota sellaisenaan, maidon tai turkkilaisen jogurtin kanssa. Mustaherukkainen tuorepuuro saa makeutta banaanista ja purutuntumaa salaattisiemensekoituksesta. Tee puuro illalla valmiiksi jääkaappiin odottamaan.

Mustaherukkatuorepuuro 680x300 Kuvassa: Mustaherukkatuorepuuro

Mustaherukat kätevästi myös verkkokauapasta!