K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Syksyn mehukkaasta mustaherukasta on moneksi

Syksyn mehukkaasta mustaherukasta on moneksi

Mustaherukka on erittäin vitamiinipitoinen, herkullinen marja jota käytetään perinteisesti hilloissa, hyytelöissä ja mehuissa. Mustaherukka maistuu sellaisenaan, mutta toimii myös erilaisissa piirakoissa, jälkkäreissä, salaateissa ja muissa ruoissa.

Mustaherukka on hyvin monikäyttöinen marja. Marjojen lisäksi mustaherukasta voi hyödyntää myös sen lehdet, jotka tuovat upean rikasta makua teehen ja kylmiin juomiin. Marjat sopivat myös sellaisenaan vaikkapa rahkan tai jogurtin kyytipojaksi. Elo-syyskuu on mustaherukoiden poiminta-aikaa.

Mustaherukkakakku juhlapöytään

Valkosuklainen mustaherukkajuustokakku on varma valinta juhlapöytään - kirpeän raikas mustaherukka ja makea valkosuklaa ovat toimiva makupari. Juhlapöydän kruunaa herkullinen mustaherukkatäytekakku, jonka täytteeseen on käytetty jogurttia. Värikäs, suklaalla kyllästetty mustaherukkamoussekakku on ehkä työläs, mutta sitäkin paremmin tekijänsä palkitseva herkku. Kevyt mustaherukkahyytelökakku on upea ja maistuva ilmestys, joka koristellaan huurtuneilla mustaherukoilla. Vegaaneillekin sopiva mustaherukka-raakakakku sen sijaan on tehty taatelipohjasta ja mustaherukka-banaanitäytteestä.

Herkulliset mustaherukkajälkiruoat

Makean omenainen, raikas mustaherukkapiirakka piristää vieraiden päivää. Komea, suklainen mustaherukkajäädyke kruunaa juhlavimmankin aterian ja on helppo valmistaa hyvissä ajoin pakastimeen. Suklainen mustaherukkapavlova on ihana jälkiruoka tai kahvipöydän tarjottava. Marenkipohja on maustettu häivähdyksellä kardemummaa. Valkosuklaan kanssa kerrostettu mustaherukkakiisseli on nopea ja helppo jälkiruoka.

Terveellinen välipala mustaherukasta

Raikas mustaherukkasmoothie on hyvä aamu- tai välipala, joka auttaa jaksamaan. Kauniin violetti mustaherukkavispipuuro on herkullisen täyttävä välipala, jonka maku on pehmeämpi kuin perinteisessä puolukasta valmistetussa vispipuurossa. Rukiinen mustaherukkavaahto voidaan tarjota sellaisenaan, maidon tai turkkilaisen jogurtin kanssa.