Makuja mustikasta

Makuja mustikasta

Mustikka on suomalaista superfoodia parhaimmillaan: se sisältää C- ja E-vitamiinia, polyfenoleja sekä runsaasti ravintokuitua. Herkullista mustikkaa voi hyödyntää monipuolisesti lämpimissä ruoissa, jälkiruoissa ja erilaisissa juomissa.

Pohjoisilla alueilla kasvava mustikka on löytänyt tiensä useisiin suomalaisiin herkkuihin jo vuosikymmeniä sitten. Kevyitä ja terveellisiä mustikoita voi nauttia huoletta, ja ne sopivat monipuolisesti erilaisiin ruokiin – käytä niitä hillojen lisäksi esimerkiksi leivonnaisissa, puurossa, salaateissa ja juomissa.

Leipaise mustikasta maukas jälkiruoka

Mustikka on parhaimmillaan leivonnassa, sillä se tuo leivonnaisiin herkullisen maun lisäksi ihanaa mehevyyttä. Helppo mustikkapiirakka on maukas jälkiruoka, joka valmistuu kädenkäänteessä tuoreista tai pakastetuista mustikoista. Se on myös gluteeniton!

Muut mustikkajälkiruoat

Sen lisäksi, että mustikasta voi leipoa kaikkea herkullista ja ihanaa, sitä voi hyödyntää myös muissa jälkiruoissa. Mustikasta voi tehdä esimerkiksi mustikkakiisseliä, mustikkarahkaa tai mustikkapiirakkajäätelöä.

Mustikka yllättää ruoanlaitossa

Mustikasta saa myös nopeita ruokia ja välipaloja kiireisen arjen keskelle: se sopii erityisesti aamupalapöytään, jossa se loistaa erilaisten puurojen ja smoothieiden muodossa. Voit sujauttaa mustikkaa myös salaatteihin, majoneesin sekaan tai käyttää upeaan mustikkagraavattuun loheen.

Viilentävät mustikkajuomat

Mustikkaa kannattaa ehdottomasti hyödyntää erilaisten juomien ja mocktailien valmistuksessa. Pienet ja sievät mustikat antavat juomalle ihanaa väriä ja makua, mutta toimivat samalla myös koristeina.

Säilö mustikat talven varalle

Mustikoista nauttimisen ei tarvitse loppua kesään. Säilö kesällä poimitut mustikat pakkaseen, tai valmista niistä mustikkahilloa ja mustikkasiirappia.

Jos et halua poimia mustikoita itse tai sato on jo syöty, löydät K-ruokakauppasi pakastealtaasta suomalaisia Pirkka mustikoita.