Raaka-aineet
Makuja mustikasta

Makuja mustikasta

Mustikka on todellista suomalaista superfoodia, joka sisältää terveellisiä ainesosia ja maistuu herkulliselta. Mustikkaa voi hyödyntää monipuolisesti ruoanvalmistuksessa – kokeile sitä esimerkiksi leivonnaisiin, puuroon, smoothieihin ja hilloihin.

Kevyitä ja terveellisiä mustikoita voi nauttia huoletta ja ne sopivat monipuolisesti erilaisiin ruokiin. Maistuisiko vaikka mustikkainen salaatti, mustikkasmoothie tai pienet mustikkajuustokakut?

Mustikkareseptit leivontaan

Mustikka on herkullinen ja mehevä lisä leivontaan.

Mustikkapiirakka, mustikkapulla ja mustikkamuffinit ovat monien suosikkeja mustikkareseptien joukossa. Lisäksi ihana mustikka-banaanipaistos on todiste siitä, että mustikka ja banaani ovat lyömätön makupari! Kaunis mustikkamarmoroitu juustokakku on kesäisen juhlapöydän kiistaton kuningatar. Kylmänä tarjottava minttuinen mustikka-juustotorttu valmistuu ilman uunia ja on helppo ja nopea tehdä esimerkiksi yllätysvieraille tai mökillä.

Mustikka ruoanlaitossa

Mustikasta saa myös nopeita ruokia kiireisen arjen keskelle.

Mustikkaruispuuro ja mustikkasmoothie sekä muut mustikkaa sisältävät marja- ja hedelmäsmoothiet sopivat aamiaispöytään tai välipalaksi.

Pohjoisilla alueilla kasvava mustikka on löytänyt tiensä useisiin suomalaisiin herkkuihin jo vuosikymmeniä sitten. Perinteitä kunnioittava leipoo mustikoista mustikkakukkoa eli rättänää tai pyöräyttää maukkaat mustikkarönttöset. Suomalaisen ruoanvalmistuksen klassikko talkkuna saa uuden muodon mustikkaan yhdistettynä: mustikoista, turkkilaisesta jogurtista ja talkkunasta syntyy kuohkea mustikka-talkkunajäädyke kesäpäivän kahvipöytään.

Säilö mustikat talven varalle

Mustikoista nauttimisen ei tarvitse loppua kesään. Syysaamun puurossa maistuu itse poimituista marjoista keitetty mustikkahillo, joka vie ajatukset takaisin lämpimiin säihin. Makean ystävä keittää mustikkasaaliista mustikkasiirappia pimenevien iltojen herkutteluhetkiä varten. Mökiltä poimitut mustikat säilyvät myös pakastimessa.

Jos et halua poimia mustikoita itse tai sato on jo syöty, löydät K-ruokakauppasi pakastealtaasta suomalaisia Pirkka mustikoita. Kokeile myös muita herkullisia mustikkatuotteitamme!