Paprika-tomaattikeittoa valkoisella keittolautasella, keiton päällä ranskankermaa ja tuoresalsaa. Keittolautanen on puisen tarjottimen päällä, lautasen vieressä kaksi palaa vaaleaa leipää. K-Ruoka keittoresepti.

Näin paahdat ja kalttaat paprikat

Julkaistu 22.2.2024

Miten paprika kuoritaan? Paahdetut paprikat, joista on poistettu kuoret, sopivat keittoihin soseutettuina tai paloiteltuina. Kokeile paprikoita marinoituina lihan tai kalan kanssa.

  1. Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet ja kannat.

    pi9_paprika1_620
  2. Levitä paprikanpuolikkaat pellille leivinpaperin päälle kuori ylöspäin.

    pi9_paprika2_620
  3. Sivele paprikoiden pinnalle öljyä ja ripottele pintaan noin ½ tl suolaa. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes paprikat ovat saaneet hieman väriä.

    pi9_paprika3_620
  4. Jäähdytä paprikat muovipussissa, jolloin kuoret irtoavat helpommin. Irrota kuoret esimerkiksi juuresveitsellä.

    pi9_paprika4_620

Nappaa paprikat verkkokaupasta

Poimi parhaat paprikareseptit ja vinkit kokkaukseen