Mehukas nektariini

Mehukas nektariini

Nektariini on ihanan mehukas hedelmä, joka sopii kesäisiin jälkiruokiin ja salaatteihin grillattuna tai sellaisenaan varsinkin erilaisten juustojen seuraksi.

Makean mehukkaat nektariinit sopivat sellaisinaan kesäisen lounaan jälkiruoaksi tai uimapulahduksen jälkeiseksi välipalaksi rannalla. Nektariiniviipaleet sujahtavat rasiassa piknikkoriin tuoreiden marjojen ja muiden eväiden kaveriksi. Hedelmän kuori on sileän kiiltävä ja sisällä on tiukasti maltossa kiinni oleva kivi. Voit kokeilla hedelmän kypsyyttä varovasti tyviosasta, sopivan kypsä hedelmä tuntuu hieman pehmeältä. Kypsiä nektariineja kannattaa säilyttää jääkapissa.

Nektariini kesäisissä jälkiruoissa

Nektariini-vadelmapavlovavati suorastaan pursuaa kesäistä kauneutta. Kokoa tarjoiluvadille grillattua nektariinia, marenkia, tuoreita vadelmia ja pistaasipähkinöitä ja nauti heti. Nektariinislidereiden väliin voidellaan raikas tuorejuustotäyte ja makeutta tuovat grillatut nektariinit ja pulleat pensasmustikat. Mikäli Suomen kesä tarjoaa kerrankin hellettä, jätä väliin pitkät valmistelut keittiössä ja loihdi nopea jälkiruoka sulaan suklaaseen dipatuista nektariineista sekä mansikoista. Riennä nautiskelemaan herkuista pihalle ja ota ilo irti auringonpaisteesta!

image

Nektariinin ja juustojen liitto

Nektariini tuntee olonsa kotoisaksi salaateissa erilaisten juustojen ja pähkinöiden parina. Nektariini-fetasalaattia varten nektariinit pyöräytetään grillin kautta ja rapeutta puolestaan antavat pekaanipähkinät. Puistopiknikille ystävien tai perheen kanssa napataan mukaan kesäpanzanella, jossa nektariinin kanssa salaattikulhoon hyppäävät täyteläinen mozzarella, makeat mansikat ja tuore basilika.

Nauti nektariinin parina jotain suolaista: kokoa paahdetun patonkiviipaleen päälle nektariiniviipaleita, pehmeää vuohenjuustoa ja Pirkka Parhaat prosciuttoa. Lisää vielä ripaus suolaa ja rouhaisu tuoretta mustapippuria myllystä ja tyylikäs cocktailtarjottava on valmis!

image

Nektariinin makuparit

Nektariinireseptit