Mehukas nektariini & parhaat nektariinireseptit

Mehukas nektariini & parhaat nektariinireseptit

Makea ja mehukas nektariini käy huippu hyvin niin suolaisiin kuin makeisiinkin herkkuihin. Kesällä sesongissa oleva nektariini sopii kiinteän rakenteensa ansiosta mainiosti myös grillattavaksi. Poimi tästä parhaat nektariinireseptit ja ideat nektariinin käyttöön!

Kesäisiä makeita herkkuja nektariinista

Nektariini on mitä herkullisin hedelmä jälkiruokiin. Kokeile suositut jälkkäriresepti nektariinista!

Nektariini-pavlova 680x300 Kuvassa: Nektariini-vadelmapavlovavati

Nektariini suolaisissa ruoissa

Aromaattinen ja makea nektariini sopii hyvin myös suolaisiin ruokiin.

kuva Kuvassa: Grillattu kanasalaatti

Nektariini grillattuna

Nektariini sopii kiinteän rakenteensa ansiosta mainiosti grillattavaksi niin makeisiin jälkiruokiin kuin lisukkeeksi salaatteihin.

Grillifeta ja -nektariinit 2021 680x297 Kuvassa: Grillifeta ja -nektariinit

VINKKI!

Suolainen juusto ja proscuitto ovat kuin nektariinille luotuja makupareja. Kokoa paahdetun patonkiviipaleen päälle nektariiniviipaleita, pehmeää Pirkka Parhaat vuohenmaitojuustoa ja Pirkka Parhaat prosciuttoa. Lisää vielä tuoretta basilikaa, ripaus suolaa ja rouhaisu tuoretta mustapippuria myllystä ja tyylikäs cocktailtarjottava on valmis!

Tiesitkö tämän nektariinista?

Siloposkinen nektariini kuuluu samaan sukuun muun muassa persikan, aprikoosin ja mantelin kanssa. Ero persikkaan on joidenkin kasvitieteilijöiden mukaan vain yhden geenin kokoinen, sillä ainoa ero on persikan kuoressa oleva nukkapinta, joka nektariinista puuttuu. Nektariinin voi siis hyvin korvata resepteissä persikalla ja toisinpäin.

Kypsän nektariinin hedelmäliha on makeaa, pehmeää ja mehukasta – makua voisi kuvailla luumun ja persikan välimuodoksi. Hedelmäliha voi olla keltaista tai vaaleaa. Nektariini on sesongissa koko kesän, ja ne tulevat pääosin Espanjasta, Italiasta ja Kreikasta.

Nektariinin säilytys

C-vitamiini- ja karoteenipitoinen nektariini on herkkä kolhuille, joten sitä kannattaa käsitellä hellävaroen. Raaka hedelmä kypsyy huoneenlämmössä parissa päivässä ja se kannattaa siirtää säilytykseen jääkaapin vihanneslokeroon, jossa se säilyy paremmin.