Suomalainen Nyhtökaura® villitsee - katso parhaat reseptit

Suomalainen Nyhtökaura® villitsee - katso parhaat reseptit

Päivitetty 25.9.2023

Suomalainen innovaatio Nyhtökaura® on saavuttanut valtaisan suosion. Nyhtökauraa on laajasti saatavilla K-ruokakaupoista. Lisäksi valikoimaan kuuluu Delikaura™-tuoteperhe, joka tekee vegellä onnistumisesta helpompaa kuin koskaan.

Tiesitkö?

Nyhtökaura® on herkullisesti ravitseva kasvipohjainen vaihtoehto lihalle. Kaura ja palkokasvit täydentävät toisiaan muodostaen hyvälaatuisen kasviproteiinin, joka on luonnostaan täynnä proteiinia ja rautaa ja sisältää vain vähän tyydyttynyttä rasvaa. Ainutlaatuisella reseptillä valmistettu Nyhtökaura® on myös ympäristöystävällinen valinta. Tuote on suomalaisen Gold&Green -yrityksen innovaatio, joka valmistetaan Järvenpäässä.

Nyhtökaura® sisältää paljon herneproteiinia ja härkäpapuproteiinia, joten se sopii erityisesti vegaaneille ja kasvissyöjille, mutta on hyvä vaihtoehto myös sekasyöjille. Nyhtökauraa on saatavilla maustamattomana sekä tomaatilla maustettuna. Tacojen tai tortillojen täytteeksi sopii täydellisesti Nyhtökaura® Mexico, jossa pakkauksen mukana tulee maustetahna, jolla nyhtökauraan saa herkullisen rapean pinnan.

Delikaura™ -tuoteperheeseen kuuluu kolme marinoimalla maustettua makumaailmaa: Sieni-Tryffeli, Savu-BBQ ja Chili-Inkivääri. Delikauralla kasvisruoan valmistuksessa onnistuu varmasti. Kaikki Nyhtökaura®- ja Delikaura™-tuotteet ovat lisäaineettomia ja niissä on proteiinia enemmän kuin lihassa tai kanassa.

nyhtokaura nude 680x300

Nyhtökaura® ja gluteeni

Nyhtökaura® ei ole gluteenitonta. Valmistaja Gold&Greenin mukaan Nyhtökaura® sisältää <0.1% gluteenia. Raaka-aineet eivät itsessään sisällä gluteenia, mutta ne on prosessoitu myllyissä, joissa on mahdollisesti käsitelty myös muita lajeja. Tästä syystä tuotteissa käytetty kaura saattaa sisältää pieniä määriä vehnää, ruista ja ohraa.

Nyhtökaurareseptit

Nyhtökaura® sopii mainiosti monipuoliseen ruoanlaittoon salaateista pastakastikkeisiin. Delikaura™ taas on loistava leipien tai pizzan täyte, mutta miksei myös ekologinen proteiininlähde wokkiin? K-Ruoka.fista löydät herkullisia nyhtökaurareseptejä jotka maistuvat koko perheelle: