Raaka-aineet
Parhaat omenareseptit

Parhaat omenareseptit

Kauniin vihreää, punaposkista, pulleaa, makeaa ja kirpakkaa – omenalajikkeita on joka lähtöön sellaisenaan syötäväksi, leivontaan ja ruoanlaittoon. Valitse oikea omenalajike käyttötarkoituksen mukaan!

Sopiva käyttötarkoitus omenalajin mukaan

Omenat jakautuvat makeisiin ja hapokkaisiin omenoihin. Hapokkaat omenat sopivat hyvin ruoanlaittoon ja leivontaan, makeat lajikkeet kannattaa sen sijaan rouskutella sellaisinaan tai käyttää leivontaan.

›› Lue lisää kotimaisten omenalajikkeiden eroista täältä!

Suolaiset reseptit omenasta

Rohkaistu kokeilemaan omenaa suolaisessa ruoassa - saatat yllättyä! Omena tuo mukavaa makeutta ja happamuutta lihapatoihin sekä erilaisiin makkararuokiin. Suolainen, vuohenjuustoinen omenapiirakka herättää vieraissa varmasti ihastusta.

suolainen omenapiirakka 680x290 Kuvassa: Suolainen omenapiirakka

Omenapaistokset

Onko parempaa syksyistä jälkiruokaa, kuin rapea kaurainen omenapaistos vaniljakastikkeen kanssa? Tästäkin herkusta löytyy monenlaisat versiota:

›› Lisää omenaisia leivonnaisia täällä!