Parhaat omenareseptit

Parhaat omenareseptit

Kauniin vihreää, punaposkista, pulleaa, makeaa ja kirpakkaa – omenalajikkeita on joka lähtöön sellaisenaan syötäväksi, leivontaan ja ruoanlaittoon. Valitse oikea omenalajike käyttötarkoituksen mukaan!

Sopiva käyttötarkoitus omenalajin mukaan

Omenat jakautuvat makeisiin ja hapokkaisiin omenoihin. Hapokkaat omenat sopivat hyvin ruoanlaittoon ja leivontaan, makeat lajikkeet kannattaa sen sijaan rouskutella sellaisinaan tai käyttää leivontaan.

Suolaiset reseptit omenasta

Rohkaistu kokeilemaan omenaa suolaisessa ruoassa - saatat yllättyä! Omena tuo mukavaa makeutta ja happamuutta lihapatoihin sekä erilaisiin makkararuokiin. Suolainen, vuohenjuustoinen omenapiirakka herättää vieraissa varmasti ihastusta.

suolainen omenapiirakka 680x290 Kuvassa: Suolainen omenapiirakka

Omenapaistokset

Onko parempaa syksyistä jälkiruokaa, kuin rapea kaurainen omenapaistos vaniljakastikkeen kanssa? Tästäkin herkusta löytyy monenlaisat versiota:

Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike 680x300

Kuvassa: Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike

Helppo omenapiirakka

Mitä syksy olisikaan ilman perinteistä omenapiirakkaa? Ilmat viilenevät, mutta juuri uunista tullut omenapiirakka lämmittää. Nopea ja helppo omenapiirakka on rakenteeltaan ihanan mehevä. Omenapiirakka maistuu parhaalta vaniljakastikkeen -tai jäätelön kanssa.

Helppo omenapiirakka 680x300

›› Lisää omenaisia leivonnaisia täällä!