Maukas omena sopii leivontaan ja ruoanlaittoon

Maukas omena sopii leivontaan ja ruoanlaittoon

Päivitetty 25.9.2023

Kauniin vihreää, punaposkista, pulleaa, makeaa ja kirpakkaa – omenalajikkeita on joka lähtöön sellaisenaan syötäväksi, leivontaan ja ruoanlaittoon. Valitse oikea omenalajike käyttötarkoituksen mukaan!

Sopiva käyttötarkoitus omenalajin mukaan

Omenat jakautuvat makeisiin ja hapokkaisiin omenoihin. Hapokkaat omenat, kuten vihreät Granny Smith- ja Valkea kuulas -omenat, sopivat hyvin ruoanlaittoon ja leivontaan; makeat lajikkeet, kuten punakeltaiset Royal Gala -omenat, voi sen sijaan rouskutella sellaisinaan tai käyttää vaikkapa salaatteihin.

Suolaiset reseptit omenasta

Rohkaistu kokeilemaan omenaa suolaisessa ruoassa - saatat yllättyä! Omena tuo mukavaa makeutta ja happamuutta lihapatoihin sekä erilaisiin makkararuokiin. Myös suolainen vuohenjuusto-omenapiirakka herättää vieraissa varmasti ihastusta.

suolainen omenapiirakka 680x290 Kuvassa: Suolainen omenapiirakka

Omenapaistokset

Onko parempaa syksyistä jälkiruokaa kuin rapea kaurainen omenapaistos? Tästäkin herkusta löytyy monenlaista versiota: perinteisen paistoksen voi herkutella vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa, siihen voi lisätä erilaisia pähkinöitä sekaan tai paistokselle voi tehdä marengista ihanan makean hunnun.

Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike 680x300 Kuvassa: Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike

Helppo omenapiirakka

Mitä syksy olisikaan ilman perinteistä omenapiirakkaa? Ilmat viilenevät, mutta juuri uunista tullut omenapiirakka lämmittää. Nopea ja helppo omenapiirakka on rakenteeltaan ihanan mehevä ja se maistuu parhaalta vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. Löydä lisää reseptejä muihin omenaisiin leivonnaisiin!

Helppo omenapiirakka 2023 (680x300)

Osta omenat helposti verkkokaupasta

Pirkka Royal Gala omena irtomyynti, ulkomainen - kuva

Pirkka Royal Gala omena irtomyynti, ulkomainen

Katso lisää ›

Pirkka Golden Delicious omena, ulkomainen - kuva

Pirkka Golden Delicious omena, ulkomainen

Katso lisää ›

K-Menu omena 2kg 1 lk - kuva

K-Menu omena 2kg 1 lk

Katso lisää ›

Pirkka suomalainen omena 1 kg - kuva

Pirkka suomalainen omena 1 kg

Katso lisää ›