Parhaat myskikurpitsareseptit

Parhaat myskikurpitsareseptit

Päivitetty 18.9.2023

Myskikurpitsa on syksyn ihana satokausikasvis, joka on parhaana sesonkiaikanaan kaiken lisäksi varsin edullista! Näillä resepteillä ihastut myskikurpitsaan ikihyviksi.

Miten myskikurpitsaa käytetään?

Myskikurpitsasta voit käyttää sekä oranssin hedelmälihan että siemenet. Kurpitsan paksuun kuoreen ei kuorimaveitsi pure: ellet halua kuoria kurpitsaa isolla veitsellä lohkoen, on kurpitsan paahtaminen uunissa puolikkaana ja kypsän hedelmälihan kaapiminen ulos suoraan kuoresta paras vaihtoehto! Paahtaminen antaa kurpitsalle myös syvän maun. Lue lisää vinkkejämme, miten myskikurpitsaa käsitellään ja voidaan käyttää ruoanlaitossa!

Siementen käyttäminen

Puhdista siemenet siemenrihmoista, huuhtele siemenet ja anna niiden kuivahtaa. Paahda siemenet uunissa tai pannulla; ne sopivat antamaan näköä, makua ja rakennetta keittojen ripotteeksi, salaattien päälle tai myslin joukkoon!

Parhaat reseptit myskikurpitsasta

Täytetyt kurpitsat

Uunissa paahtuvan myskikupitsan täytteeksi sopii täydellisesti jauhelihan, kurpitsan ja tuorejuuston seos. Mustapippurilla maustettu täyte korostaa juuri sopivasti kurpitsan omaa makua.

Täytetyt kurpitsat 2023 680x300

Kurpitsa-shakshuka

Shakshuka on perinteikäs Lähi-Idän pataruoka, jossa tomaattikastike ja kananmunat yhdistyvät ruokaisaksi padaksi. Tässä versiossa shakshuka valmistuu kurpitsasta tuoden ruokaan pehmeän pähkinäistä makeutta. Kokeile kurpitsa-shakshukaa vaikkapa brunssipöydässä!

Kurpitsa-shakshuka 2023 680x300

Paahdettu kurpitsasalaatti

Paahdetussa kurpitsasalaatissa on täydellinen yhdistelmä suolaista ja makeaa, kun suolainen feta saa kaverikseen makean kurpitsan. Salaatin päälle ripotellaan granaattiomenaa ja pekaanipähkinöitä, jotka tuovat siihen mukavaa suutuntumaa ja makua.

Paahdettu kurpitsasalaatti 2021 680x300

Paahdettu kurpitsa

Paahdetut myskikurpitsalohkot muuttuvat uunissa pehmeän makeiksi. Syvyyttä tämä lisuke saa tahinikastikkeesta ja yrittiöljystä. Kurpitsalohkot sopivat hyvin ruokaisiin salaatteihin ja keittoihin.

Paahdettu kurpitsa 2022 680x300

Kurpitsalasagne

Tämä lempeän kurpitsainen kurpitsalasagne hehkuu syksyn väreissä. Kauniin oranssin kurpitsalasagnen valmistus ei vaadi kastikkeiden keittelyä täytteen kypsyessä kätevästi uunissa.

Kurpitsalasagne 2020 680x300

Pellillinen kurpitsapiirakkaa

Porkkanan sijasta kokeile myskikurpitsaa antamaan mehevyyttä ja makua piirakkaan! Herkullisen peltipiirakan kuorrutus saa ihanan pähkinäisen maun ruskistetusta voista.

Kurpitsapiirakka 680x300

Myskikurpitsakeitto

Onko ihanampaa syysruokaa, kuin myskikurpitsakeitto? Tähän herkkukeittoon pehmeän lämmittävää makua antaa currytahna. Täydellinen keitto pimenevinä iltoina!

Myskikurpitsakeitto kuvitus

Kurpitsamokkapalat

Helppoa ja näyttävää! Herkullisen kosteat kurpitsamokkapalat saavat mehevyytensä kurpitsaraasteesta ja öljystä. Pinnan kaunis marmorikuvio on tosi helppo tehdä! Tarjoa näitä illanistujaisissa.

Kurpitsamokkapalat

Myskikurpitsa-lihapata

Lihapadat kuuluvat syksyyn! Liha kypsyy myskikurpitsan ja mausteiden kanssa uunissa jopa yli 3 tuntia, kunnes se on täydellisen mureaa. Tarjoa myskikurpitsa-lihapata riisin ja perunoiden kanssa.

Myskikurpitsa-lihapata kuvitus

Myskikurpitsat ja kaikki muut herkut tilaat kätevästi verkkokaupasta!

VerkkokauppaanButton

Kaipaatko vinkkejä myskikurpitsan käsittelyyn?

Myskikurpitsan käsittely on helppoa, vaikka kurpitsan pilkkominen voikin vaatia järeän veitsen sekä hieman käsivoimia! Katso alta videomme myskikurpitsan käsittelyyn ja ota haltuun keinot, miten koko kurpitsan voi käyttää hyödyksi.