K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Parhaat myskikurpitsareseptit

Parhaat myskikurpitsareseptit

Myskikurpitsa on syksyn ihana satokausikasvis, joka on parhaana sesonkiaikanaan kaiken lisäksi varsin edullista! Näillä resepteillä ihastut myskikurpitsaan ikihyviksi.

Miten myskikurpitsaa käytetään?

Myskikurpitsasta voit käyttää sekä oranssin hedelmälihan että siemenet. Kurpitsan paksuun kuoreen ei kuorimaveitsi pure: ellet halua kuoria kurpitsaa isolla veitsellä lohkoen, on kurpitsan paahtaminen uunissa puolikkaana ja kypsän hedelmälihan kaapiminen ulos suoraan kuoresta paras vaihtoehto! Paahtaminen antaa kurpitsalle myös syvän maun. Katso täältä ohjevideo ››

Siementen käyttäminen

Puhdista siemenet siemenrihmoista, huuhtele siemenet ja anna niiden kuivahtaa. Paahda siemenet uunissa tai pannulla; ne sopivat antamaan näköä, makua ja rakennetta keittojen ripotteeksi, salaattien päälle tai myslin joukkoon!

Parhaat reseptit myskikurpitsasta

Kurpitsamokkapalat

Helppoa ja näyttävää! Herkullisen kosteat kurpitsamokkapalat saavat mehevyytensä kurpitsaraasteesta ja öljystä. Pinnan kaunis marmorikuvio on tosi helppo tehdä!

Kurpitsamokkapalat

Hasselbackan kurpitsat

Siivuta kurpitsat tutusta perunaruoasta tuttuun malliin! Kurpitsat valellaan valkosipulivoilla ja maustetaan vielä chilillä sekä lehtipersiljalla.

Hasselbackan kurpitsat kuvitus

Myskikurpitsakeitto

Onko ihanampaa syysruokaa, kuin myskikurpitsakeitto? Tähän herkkukeittoon pehmeän lämmittävää makua antaa currytahna.

Myskikurpitsakeitto kuvitus

Täytetyt myskikurpitsat

Täytä kurpitsat mehevällä kvinoa-vuohenjuustotäytteellä! Käy sellaisenaan ruokaiseksi kasvisruoaksi, tai muun ruoan lisäkkeenä.

Täytetyt myskikurpitsat kuvitus

Myskikurpitsa-sieniburgeri

Kasvishampurilaiset ovat niin mahtavan hyviä! Tässä burgerissa maistuvat makea myskikurpitsa, kotimaiset sienet sekä fetalla ja mintulla maustettu jugurtti.

myskikurpitsaburgeri kuvitus

Karpalo-kurpitsasalaatti

Todellinen syksyn väri-ilotulitus - myskikurpitsaa ja makeankirpeitä karpaloita! Karpalokastike pehmittää lehtikaalin, ja kurpitsa sekä vuodenjuusto tekevät salaatista ruokaisan.

Karpalo-kurpitsasalaatti

Myskikurpitsa-lihapata

Lihapadat kuuluvat syksyyn! Liha kypsyy myskikurpitsan ja mausteiden kanssa uunissa jopa yli 3 tuntia, kunnes se on hajoavan mureaa.

Myskikurpitsa-lihapata kuvitus

Nyhtökurpitsa

Pulled kurpitsa eli nyhtökurpitsa on kasvisversio pulled porkista! Tarjoa lisäkkeenä tai vaikka hampurilaisen välissä.

Nyhtökurpitsa kuvitus

Kaipaatko vinkkejä ja neuvoja ruoanlaittoon?

Siirry K-Ruoka Youtube-videoiden pariin ja ota haltuun arjen niksit, nappaa vinkit valintoihin ja huomaa mikä on parasta nyt. Lisäksi julkaisemme joka viikko viikon ruokalistan, jotta jokaiselle arkipäivälle sinun olisi helppo tehdä maukkaita ja monipuolisia valintoja.