K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
Kevyt ja terveellinen parsakaali sopii moneen

Kevyt ja terveellinen parsakaali sopii moneen

Parsakaali eli broccoli on monipuolinen ja terveellinen vihannes, joka voidaan syödä kokonaan. Sen kukinto on kuitenkin kaikista suosituin herkku. Parsakaali sopii upeasti erilaisiin wokkeihin, gratiineihin, piiraisiin ja keittoihin.

Parsakaali on parhaimmillaan nuppujen ollessa vielä pieniä ja terälehtien vihreitä. Tällöin parsakaalin varsi on vielä pehmeä. Älä heitä vartta pois, sillä, sitä voi käyttää ruoanlaittoon kuten kukinto-osiakin! Useimmat tuntevat parsakaalin  kukinnon tummanvihreänä, mutta joskus saatavilla on myös lilaa lajiketta. 

Parsakaali säilyy parhaiten +2 - +6 asteessa jääkaapissa. Liian lämpimässä säilytetyn parsakaalin nuput aukeavat jo parissa vuorokaudessa. Parsakaali kannattaa säilyttää pakattuna, sillä se estää parsakaalta nahistumasta. Parsakaali on herkkä etyleenille, joten pidä se erillään runsaasti etyleeniä tuottavista kasviksista ja hedelmistä.

Mitä kaikkea parsakaalista voi tehdä?

Varsiparsakaali eli broccolini

Erikoisempi tuttavuus hevi-osastolla on varsiparsakaali, parsakaalin ja kiinalaisen parsakaalin hybridi. Se on maultaan pehmeän makea ja maistuva. Kaikki osat, varret mukaan lukien, ovat syötäviä. Broccolinin voi syödä sellaisenaan, grillattuna tai höyrytettynä.

Broccolini