Passion on ryppyinen makupommi

Passion on ryppyinen makupommi

Passionhedelmä, eli punapassio tai kärsimyshedelmä, on täynnä herkullista makua, vaikka ulkonäön perusteella sitä ei välttämättä uskoisi. Älä anna ryppyisen ulkomuodon huijata: sisältä löytyy mehukasta hedelmälihaa ja rapeita mustia siemeniä. Passion sopii raikastamaan hedelmäsalaatit, kastikkeet, juomat ja jälkiruoat.

Kun passionhedelmän halkaisee, ulkonäkö muistuttaa hieman jopa pilaantunutta kananmunaa. Sen sijaan tuoksu ja maku ovat voimakkaan täyteläisiä muistuttaen hieman mansikkaa, ananasta ja appelsiinia. Hedelmässä on paljon pieniä, mustia siemeniä kellertävän hedelmälihan ympäröimänä. Suutuntuma on hieman limainen, mutta herkullisen aromaattinen.

Kypsän hedelmän tunnistaa hieman ryppyisestä rusehtavasta ulkokuoresta. Raaka sileäkuorinen passionhedelmä kypsyy huoneenlämmössä noin viikossa. Parhaiten hedelmä säilyy jääkaapissa. Sitä ei kuitenkaan kannata sielläkään sijoittaa aivan muiden kasvisten viereen, sillä se erittää paljon etyleeniä. 

Mihin passionhedelemää voi käyttää?

Passionhedelmän sisällön voi lusikoida suoraan suuhun sellaisenaan, mutta se sopii mainiosti myös esimerkiksi jogurttiin, hedelmäsalaatteihin, kastikkeisiin, juomiin ja jälkiruokiin. Kokeile lisätä sitä myös suolaiseen ruokaan, kuten salaatin tai kastikkeen joukkoon!