K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
Persikka on maukas kuin makeinen

Persikka on maukas kuin makeinen

Persikka on ihanan makea ja mehukas hedelmä, joka sopii oivallisesti jälkiruokiin ja välipaloihin ihan sellaisenaan. Persikkaa käytetään paljon myös leivonnassa, salaateissa sekä monenlaisessa ruoanlaitossa. 

Kypsän persikan tunnistat siitä, että sen tyviosa on pehmoinen. Persikkaa kannataa käsitellä varovasti, sillä se kolhiintuu kypsänä helposti. Persikan kuori irtoaa helpoiten, kun hedelmän kastaa kiehuvaan  veteen. Persikan sisällä on maltossa tiukasti kiinni oleva kivi.

Maukkaat persikkajälkiruoat

Makea persikka sopii mainiosti eri jälkiruokiin sekä leivonnaisiin. Pääsiäisen leivonnaisista maistuukin usein persikka! Kokeile näitä herkullisia persikkajälkiruokia.

Grillatut persikat, vadelmaa ja vaniljajäätelöä-680x297 Kuvassa: Grillatut persikat, vadelmaa ja vaniljajäätelöä

Persikka ruoanlaitossa

Persikat sopivat mainiosti myös salaatteihin ja antavatkin ne ihanasti makeutta erilaisiin suolaisiin ruokiin.

Kirsikkasalaatti 680x297 Kuvassa: Kirsikka-halloumisalaatti