Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Persikka on maukas kuin makeinen

Persikka on maukas kuin makeinen

Persikka on ihanan makea ja mehukas hedelmä, joka sopii oivallisesti jälkiruokiin ja välipaloihin ihan sellaisenaan. Persikkaa käytetään paljon myös leivonnassa, salaateissa sekä monenlaisessa ruoanlaitossa. 

Kypsän persikan tunnistat siitä, että sen tyviosa on pehmoinen. Persikkaa kannataa käsitellä varovasti, sillä se kolhiintuu kypsänä helposti. Persikan kuori irtoaa helpoiten, kun hedelmän kastaa kiehuvaan  veteen. Persikan sisällä on maltossa tiukasti kiinni oleva kivi.

Maukkaat persikkajälkiruoat

Helppo ja raikkaan rahkainen  persikkapiirakka sopii erityisesti pääsiäiseen. Persikkarahka on nopea ja helppo jälkiruoka, johon saa vaihtelua maustamalla sen appelsiinimarmeladilla tai mintulla. Raikas persikkasmoothie tai appelsiini-persikkasmoothie valmistuvat tuossa tuokiossa ja ovat herkullinen päätös aterialle kuin aterialle. Vadelmainen persikkapannari tarjotaan lämpimännä vaniljajäätelön kanssa. Keltainen persikkaviettelys on persikkainen, raikas, keväinen jälkiruoka, jonka voi valmistaa hyvissä ajoin valmiiksi ja joka sopii erinomaisesti juhlien tarjottavaksi.

Persikka ruoanlaitossa

Rosmariinilla maustettu persikkabroileri on helppo, maidoton uuniruoka, joka kypsyy meheväksi uunissa. Lihakääryleet persikka-juustotäytteellä sopivat tarjottavaksi juhlavampiinkin ruokahetkiin. Upean värikäs, grillattu broileri-persikkasalaatti sopii kesäiseksi ateriaksi tuoreen leivän kanssa tarjottuna. Helppo kalkkuna-persikkapata taas valmistuu kätevästi Pirkka havaijinpata -aineksia tuunaamalla. Mutkattomasti valmistuva mango-sinihomejuustobroileri kypsyy meheväksi uunissa, ja mangon tilalla voit hyvin kokeilla myös persikkaa!

Tutustu myös muihin herkullisiin persikkaresepteihimme!