Herkkuja perunasta

Herkkuja perunasta

Peruna on edullinen perusraaka-aine, joka kuuluu lähes jokaiseen suomalaiseen ruokapöytään niin arkena kuin juhlana - eikä ihme! Kotimaisesta perunasta syntyy lukemattomia erilaisia herkkuruokia ja sitä on saatavilla edullisesti ympäri vuoden.

Onko oma suosikkisi perunamuussi, uuniperuna, perunagratiini, perunalaatikko, perunavuoka, paistettu peruna vai perinteinen keitetty peruna? Kuhunkin ruokalajiin on hyvä valita juuri oikeanlainen perunalajike. Pirkka perunat onkin pakattu käyttötarkoituksen mukaisesti tietyn värisiin pusseihin, jolloin oikeanlainen perunalajike on helppo valita.

Helpot mutta maittavat perunareseptit

Aina ei vain energia riitä perusteelliseen kokkailuun. Onneksi on helppoja vaihtoehtoja, jotka jotka kuitenkin vetävät vertoja haastavammille resepteille! Esimerkiksi perunarieskat valmistuvat näppärästi perunasosejauheesta. Rieskat maistuvat vaikkapa keiton tai teen seurana. Kipparin peruna-purjososekeitto on helppo herkku, joka viimeistellään hienonnetulla basilikalla. Mikroperuna on valmis tuossa tuokiossa, ja sen kaveriksi on helppo sekoittaa yksinkertainen kastike vaikkapa kermaviilistä, tillistä ja sitruunanmehusta perunan lämmetessä. 

Upean värikkäät perunasalaatit

Perinteiseen perunasalaattiin saadaan makua ja rakennetta sipulilla, omenalla, maustekurkulla ja kapriksilla. Kermaviilikastike mehevöittää salaatin. Chilinen perunasalaatti saa potkua tuoreesta chilistä ja on sopiva makupari grillatulle lihalle. Kirkkaan kastikkeen ansiosta perunasalaatti on raikas lisäke makkaralle. Pähkinäinen perunasalaattisopii sellaisenaan kesäiseksi lounaaksi. Mausteinen chilpotle-perunasalaatti maistuu upeasti grillatun makkaran kyytipoikana. Kesällä nautiskellaan värikkäästä perunasalaatista, joka tarjotaan kermaviilikastikkeen kera.

Herkulliset perunamunakkaat

Espanjalainen perunamunakas eli tortilla española on sekin helppo lounasruoka.Pinaatti-perunamunakas eli espanjalainen tortilla on ruokaisa tapasherkku, joka sopii hyvin myös lounaaksi tai iltapalaksi.  Ruokaisa kesäkurpitsa-perunamunakas maistuu vaikkapa lounaaksi salaatin kanssa.

Lue lisää vinkkejä perunasta ja tutustu kymmeniin perunareseptiimme! Lisää vaihtoehtoja löydät tästä alta sekä reseptihaustamme.