Pikantit mausteet kanalle
Etniset mausteet marinoivat ja höystävät kanaruoat. Kokeile esimerkiksi huipputrendikästä furikake- tai za´atar-mausteseosta.
Furikake
Japanilainen furikake-mausteseos on oivallinen pöytämauste esimerkiksi kana- ja riisiruoille. Se syntyy merileväarkeista, seesaminsiemenistä ja merisuolasta.
Sriracha-chilikastike
Thaimaalainen sriracha-chilikastike on vahvan makuinen yleiskastike niin ruoanvalmistukseen kuin lisäkekastikkeeksi. Punaisista chileistä, valkosipulinkynsistä, merisuolasta, hunajasta ja omenaviinietikasta tehtävä kastike pyöräytetään valmiiksi monitoimikoneessa.
Vihreä harissatahna
Pohjoisafrikkalainen vihreä harissatahna sopii niin lisäkekastikkeeksi kuin ruoanvalmistuksen maustetahnaksi. Kastike valmistetaan valkosipulinkynnestä, chilipaprikasta, tuoreesta korianterista, babypinaatista, oliiviöljystä, korianterista, juustokuminasta ja merisuolasta.
Za´atar
Lähi-idästä kotoisin oleva Za´atar-mausteseos sopii käytettäväksi rub-kuivamausteseoksen tapaan tai pöytämausteena. Kastikkeen valmistukseen tarvitset seesaminsiemeniä, sumakkia, timjamia, oreganoa ja merisuolaa.
Mojomarinadi
Kuubalainen mojomarinadi käy sekä marinadiksi että kastikkeeksi. Kanan lisäksi se sopii myös katkaravuille ja porsaanlihalle. Mojomarinadiin tarvitaan valkosipulinkynsi , limetinmehua, appelsiininmehua, oliiviöljyä, tuoretta oreganoa, juustokuminaa sekä suolaa.
Hoisin-kastike
Kiinalaisella Hoisin-maustekastikkeella viimeistelet itämaiset ruoat. Kastike syntyy valkosipulinkynnestä, soijakastikkeesta, maapähkinävoista, hunajasta, riisiviinietikasta, seesamiöljystä ja chilirouheesta.
Kokkaatko kanasta? Katso lisää kanareseptejä ja valmistusvinkkejä >>