Pikantit mausteet kanalle

Pikantit mausteet kanalle

Etniset mausteet marinoivat ja höystävät kanaruoat. Kokeile esimerkiksi huipputrendikästä furikake- tai za´atar-mausteseosta.

Furikake 

Japanilainen furikake-mausteseos on oivallinen pöytämauste esimerkiksi kana- ja riisiruoille. Se syntyy merileväarkeista, seesaminsiemenistä ja merisuolasta.

Sriracha-chilikastike

Thaimaalainen sriracha-chilikastike on vahvan makuinen yleiskastike niin ruoanvalmistukseen kuin lisäkekastikkeeksi. Punaisista chileistä, valkosipulinkynsistä, merisuolasta, hunajasta ja omenaviinietikasta tehtävä kastike pyöräytetään valmiiksi monitoimikoneessa.

Vihreä harissatahna

Pohjoisafrikkalainen vihreä harissatahna sopii niin lisäkekastikkeeksi kuin ruoanvalmistuksen maustetahnaksi. Kastike valmistetaan valkosipulinkynnestä, chilipaprikasta, tuoreesta korianterista, babypinaatista, oliiviöljystä, korianterista, juustokuminasta ja merisuolasta.

Za´atar

Lähi-idästä kotoisin oleva Za´atar-mausteseos sopii käytettäväksi rub-kuivamausteseoksen tapaan tai pöytämausteena. Kastikkeen valmistukseen tarvitset seesaminsiemeniä, sumakkia, timjamia, oreganoa ja merisuolaa.

Mojomarinadi

Kuubalainen mojomarinadi käy sekä marinadiksi että kastikkeeksi. Kanan lisäksi se sopii myös katkaravuille ja porsaanlihalle. Mojomarinadiin tarvitaan valkosipulinkynsi , limetinmehua, appelsiininmehua, oliiviöljyä, tuoretta oreganoa, juustokuminaa sekä suolaa.

Hoisin-kastike

Kiinalaisella Hoisin-maustekastikkeella viimeistelet itämaiset ruoat. Kastike syntyy valkosipulinkynnestä, soijakastikkeesta, maapähkinävoista, hunajasta, riisiviinietikasta, seesamiöljystä ja chilirouheesta.

Kokkaatko kanasta? Katso lisää kanareseptejä ja valmistusvinkkejä >>