Raaka-aineet
Pinaatti on oikeaa superruokaa

Pinaatti on oikeaa superruokaa

Pinaatti on kaikkien tunteman Kippari Kallen suosima herkku, joka toden totta on hyväksi lihaksille, mutta pinaatista on hyötyä myös monella muulla tapaa. Pinaatti sopii pehmeäksi keitoksi, smoothieen, salaatteihin, piirakoihin ja moniin lämpimiin ruokiin. Tutustu herkullisiin pinaattiresepteihimme!

Pinaatti sisältää runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Se sisältää tunnetusti rautaa, joka on hyväksi lihaksille. Pinaatti onkin oikeaa terveysruokaa, jonka voi hyvällä omallatunnolla pakastaa sillä melkein kaikki sen tärkeät ravintoaineet säilyvät. Nopea, terveellinen ja herkullinen välipala on smoothie, johon voit hedelmien ja/tai marjojen joukkoon sujauttaa myös muutaman kuution pakastepinaattia! Kokeile lisäksi tuoretta pinaattia erilaisten salaattien joukossa.

Pinaattikeitto maistuu kaikille

Pinaattikeitto on suosituin pinaattiresepti. Se on oikeaa pikaruokaa - helpoimmillaan perinteinen pinaattikeitto syntyy pakastepinaatista n. 10 minuutissa. Jos haluat varmistaa ettei keittoon tule paakkuja, voit tasoittaa sen tehosekoittimessa. Pinaattikeitto tavataan tarjota keitettyjen kananmunien ja ruisleivän kera. Voit valmistaa keiton myös tuoreista pinaateista - sinun tarvitsee vain hienontaa pinaatti ja kuullottaa sitä rasvassa hetki, ennen kuin aloitat keittämisen. Tämäkin keitto syntyy melkein yhtä nopeasti kuin pakastepinaatista tehty keitto. Jos haluat vaihtelua tavalliseen pinaattikeittoon, kokeile maistuvaa lohi-pinaattikeittoa, graham-pinaattikeittoa tai thaimaalaista nuudeli-pinaattikeittoa!

Pinaattiletut ovat parhaita itse tehtynä

Pinaattiletut maistuvat kaikille, ja usein niitä ostetaankin kaupan hyllyltä. Mutta oletko vielä kokeillut niiden valmistamista itse? Herkulliset pinaattiletut on ihan yhtä helppo valmistaa kuin perinteisetkin letut. Pinaattiletut syntyvätkin kätevästi pakastepinaatista ja tavallisista lettuaineksista, joiden lisäksi taikinaan lisätään vielä ripaus pippuria. Tarjoa letut puolukkahillon ja raejuuston kera. Kokeile myös maistuvia savulohi-pinaattilettuja, jotka tarjotaan kuutioitujen etikkapunajuurien ja maustekurkkujen kanssa.

Pinaattipasta on nopea arkiruoka

Nopea, mutta erittäin maistuva! Pinaattipasta syntyy nopeasti arjen kiireiden keskellä. Fetaisessa pinaattipastassa maistuvat pinjansiemenet ja balsamiviinietikka. Pastan päälle voi halutessaan ripotella parmesaania. Välimeren feta-pinaattipasta syntyy tuorepastasta ja tuoreesta pinaatista, ja siihen tulee lisäksi myös herkullisia kirsikkatomaatteja. Sitruunainen pinaattipasta tarjotaan lohiperhosten kera ja viimeistellään cashewpähkinöillä ja parmesaanilla. Nam!

 Tutustu myös lukuisiin muihin, herkullisiin pinaattiresepteihimme!