Pinaatti on oikeaa superruokaa

Pinaatti on oikeaa superruokaa

Päivitetty 20.8.2021

Pinaatti on kaikkien tunteman Kippari Kallen suosikkiherkku, joka toden totta on hyväksi lihaksille. Pinaatista on hyötyä myös monella muulla tapaa. Se sopii keitoksi, smoothieen, salaatteihin, piirakoihin ja moniin lämpimiin ruokiin. Tutustu herkullisiin pinaattiresepteihimme!

Pinaatti sisältää runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Se sisältää tunnetusti rautaa, joka on hyväksi lihaksille. Pinaattia voit pakastaa hyvällä omallatunnolla: melkein kaikki sen tärkeät ravintoaineet säilyvät pakastaessa. Nopea, terveellinen ja herkullinen välipala on smoothie, johon voit hedelmien ja/tai marjojen joukkoon sujauttaa myös muutaman kuution pakastepinaattia!

Pinaattikeitto maistuu kaikille

Pinaattikeitto on pinaattiresepteistä suosituimpia. Se tavataan tarjota keitettyjen kananmunien ja ruisleivän kera. Hyvää pinaattikeittoa myydään myös valmisruokana, mutta kokeile joskus tehdä sitä itse!

Vegaaninen pinaattikeitto Kuvassa: Vegaaninen pinaattikeitto

Pinaattilettuja vai -pannaria?

Pinaattiletut maistuvat kaikille, ja usein niitä ostetaankin valmiina kaupan hyllyltä. Mutta oletko kokeillut niiden valmistamista itse? Isolla pannulla paistaen saat lettuihin rapean pitsireunuksen. Jos lettupannussasi on kolot usealle lätylle, isokin määrät pikkulettuja syntyy nopeasti.

Jos lettujen paistelu tuntuu liian työltäältä, kokeile pinaattipannukakkua. Isosta pannarista riittää useammaksikin välipalaksi!

pinaattiletut Kuvassa: Helpot raejuusto-pinaattiletut

Suolaiset leivonnaiset pinaatista

Pinaatti on suosittu suolaisten piirakoiden raaka-aine, ja feta-pinaattipiirakka onkin monen leipurin ikisuosikkeja.

Feta-pinaattipiirakka 2019 kuvitus Kuvassa: Feta-pinaattipiirakka