Pirkka Reilun kaupan ananas on herkullisen aurinkoinen jälkiruokahedelmä

Pirkka Reilun kaupan ananas on herkullisen aurinkoinen jälkiruokahedelmä

Pirkka Reilun kaupan ananas on herkullisen aurinkoinen jälkiruokahedelmä, jolla on vastuullisuudesta kertova Reilun kaupan sertifikaatti!

Raikkaan aromikas ja makea herkku

Ananaksen keltainen tai kellertävän oranssi hedelmäliha on hyvin mehukasta ja hieman kuituista. Kypsä, tuore ananas on raikas, aromikas ja makean happoinen. Ananaksen kova ja rosoinen kuori on väriltään vihreän- tai keltaisenruskea lajikkeesta riippuen.  Kuoren väri ei kuitenkaan vaikuta ananaksen makuun. Kaikki Pirkka ananakset myydään syöntikypsinä, ja ne ovat siten valmiita nautittavaksi.

Ananas sisältää runsaasti A- ja C-vitamiinia. Lisäksi siinä on ruoansulatusta edistävää bromelaiini-entsyymiä. Entsyymi saattaa myös aiheuttaa joillekin esimerkiksi haavaumia suupieliin.

Ananas maistuu suolaisessa, makeassa ja sellaisenaan

Ananas maistuu hedelmäsalaatissa ja muissa jälkiruoissa, kuten sorbeteissa. Se sopii hyvin myös broileri-, possu- ja kalaruokiin, salaatteihin, hapanimeliin ja muihin etnisiin ruokiin sekä grillattuna lisäkkeeksi. Paloiteltu tuore ananas sopii hyvin booleihin ja juomiin, ja se tuo raikkautta myös esimerkiksi smoothiessa. Koverrettu ananas on hauska juomien tarjoilussa.

Kypsänä myytävät Pirkka ananakset säilyvät kotona huoneenlämmössä pari päivää. Mikäli säilytät ananasta pidempään kotona, kannattaa se pitää viileässä, +8 - +12 asteessa. Ananas tuottaa runsaasti etyleeniä, joten pidä se erillään etyleeniherkistä vihreistä kasviksista sekä kukista. Käsittele ananasta hellävaraisesti, sillä muiden hedelmien tapaan se on arka kolhuille.

Osaatko jo käsitellä ananaksen?

Käytä terävää veistä ja poista ensin ananaksen lehdet eli ananaksen kruunu sekä kanta, ja kuori sitten koko hedelmä. Ananaksesta on hyvä leikata lohkoja pitkittäin, jolloin keskellä oleva kova ydin on helpoin poistaa. Ananas kannattaa vielä huuhdella viileällä vedellä ennen paloittelua.

Katso videolta helpot ohjeet siihen, miten ananas paloitellaan.