Raaka-aineet
Popsi, popsi porkkanaa!

Popsi, popsi porkkanaa!

Porkkana on rouskuva ja monipuolinen vihannes, josta on vaikka mihin - keittoihin, salaatteihin, raasteeksi, laatikoihin ja muihin ruokiin sekä meheväksi ainesosaksi leivontaan. Porkkanan maku on imelän pirtsakka, ja sen voi nauttia myös sellaisenaan vaikkapa dipattuna.

Porkkanalaatikko on yksi joulun klassikoista

Porkkanalaatikko on perinteinen jouluruoka, joka maistuu muulloinkin. Sen voi valmistaa porkkanaraasteesta, tai jos ei jaksa odottaa, voi helppo porkkanalaatikko olla paras vaihtoehto - se valmistetaan valmiista Pirkka porkkanasoseesta ja mannasuurimoista, mutta on aivan yhtä herkullinen laatikko. Appelsiinitäysmehulla maustettu appelsiini-porkkanalaatikko maistuu myös perheen pienimmille ja tuo mukavaa vaihtelua perinteiselle laatikolle. Porkkanalaatikko syntyy myös ohrasuurimoista - siitä tulee laatikkoon viljaisen täyteläistä makua. Myös pehmeän makuinen, mannasuurimoista valmistettu porkkanalaatikko tuo vaihtelua perinteiseen puuroriisiä sisältävään reseptiin.

Porkkanakakku on aina varma valinta

Perinteinen porkkanakakku on herkullinen klassikkoleivonnainen, jonka ihanan mehevä ja makea kuohkeus vie kielen mennessään. Harva tuskin kieltäytyy porkkanakakusta lautasellaan. Pirteä porkkanakakku koristellaan mantelirouheella ja marsipaanista muotoilluilla pikkuporkkanoilla. Minttuinen porkkanakakku on raikas kokonaisuus, jonka päälle ripotellaan pekaaninpähkinöitä. Puolukka-valkosuklaa-porkkanakakku tuo eniten vaihtelua perinteiselle reseptille; kakku koristellaan raikkailla puolukoilla ja herkullisilla valkosuklaahipuilla - näyttävä herkku on valmis! 

kuva

Herkullinen porkkanapiirakka sopii kahvipöytään

Myös perinteinen porkkanapiirakka on erinomainen tarjottava kahvipöytään, ja helppo valmistaa. Mangoinen porkkanapiirakka on erityisen pirteä herkku. Porkkana sopii upeasti yhteen myös puolukan kanssa - puolukkainen porkkanapiirakka on upean punainen ilmestys, jonka pinta peitetään pakastepuolukoista valmistetulla kiisselillä.

Mehevät porkkanasämpylät maistuvat aina

Porkkanaraaste ja siirappi tuovat makua ja mehevyyttä itse tehtyihin sämpylöihin. Tarjoa porkkanasämpylät keiton tai salaatin kanssa. Muhevat porkkanasämpylät maustetaan rusinoilla. Myös pähkinäiset porkkanasämpylät ovat kokeilemisen arvoinen makuelämys. Juustotäytteiset porkkanasämpylät ovat ruokaisampi herkku, joiden pinnalle tulee upeaa vuohenmaitotuorejuustoa sekä pistaasipähkinöitä. Porkkanasämpylät voi toki valmistaa myös gluteenittomasti.

kuva

Porkkanasosekeitto lämmittää

Porkkanasta taikoo pehmeän pirteän porkkanasosekeiton, joka on helppo valmistaa. Tuoreet tomaatit antavat makua pippuriselle porkkanasosekeitolle, joka kannattaa tarjota basilika-raejuuston kanssa. Yrttinen porkkanakeitto on upea makuelämys, joka maustetaan tuoreella timjamilla.

kuva

Porkkanasta saat helposti myös vegaanisen porkkanapastan.

Tutustu myös lukemattomiin muihin porkkanaresepteihimme!