Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Popsi, popsi porkkanaa!

Popsi, popsi porkkanaa!

Porkkana on rouskuva ja monipuolinen vihannes, josta on vaikka mihin - keittoihin, salaatteihin, raasteeksi, laatikoihin ja muihin ruokiin sekä meheväksi ainesosaksi leivontaan. Porkkanan maku on makean pirteä, ja sen voi nauttia myös sellaisenaan vaikkapa dipattuna.

Porkkanalaatikko on yksi joulun klassikoista

Porkkanalaatikko on perinteinen jouluruoka, joka maistuu muulloinkin lisäkkeenä ja se onnistuu mahtavasti myös vegaanisena. Sen voi valmistaa porkkanaraasteesta, tai jos ei jaksa odottaa voi helppo porkkanalaatikko olla paras vaihtoehto - se valmistetaan valmiista Pirkka porkkanasoseesta ja mannasuurimoista, mutta on aivan yhtä herkullinen laatikko. Appelsiinitäysmehulla maustettu appelsiini-porkkanalaatikko maistuu myös perheen pienimmille ja tuo mukavaa vaihtelua perinteiselle laatikolle. Porkkanalaatikko syntyy myös ohrasuurimoista - siitä tulee laatikkoon viljaisen täyteläistä makua. Myös pehmeän makuinen, mannasuurimoista valmistettu porkkanalaatikko tuo vaihtelua perinteiseen puuroriisiä sisältävään reseptiin.

Porkkanakakku on aina varma valinta

Perinteinen porkkanakakku on herkullinen klassikkoleivonnainen, jonka ihanan mehevä ja makea kuohkeus vie kielen mennessään. Harva tuskin kieltäytyy porkkanakakusta lautasellaan. Meheys ei katoa, vaikka kakun tekisi gluteenittomana. Terveelliset ja moniin ruokavalioihin sopivat porkkakakakkupallot syntyvät ilman uunia!

kuva Puolukka-valkosuklaa-porkkanakakku tuo pirteä vaihtelua perinteiselle reseptille; kakku koristellaan raikkailla puolukoilla ja herkullisilla valkosuklaahipuilla - näyttävä herkku on valmis! Joulukuussa voit kokeilla karpaloilla ja pekaanipähkinöillä höystettyä jouluista porkkanakakkua.

Porkkanoita sämpylöihin ja piirakoihin

Porkkanaraaste ja siirappi tuovat makua ja mehevyyttä itse tehtyihin sämpylöihin. Tarjoa porkkanasämpylät keiton tai salaatin kanssa. Muhevat porkkanasämpylät maustetaan rusinoilla. Myös rouskuva porkkana-siemennäkkäri sekä sinihomejuustolla maustetut porkkanapuustit ovat kokeilemisen arvoinen makuelämys. Kauraisesta porkkanapeltileivästä riittää useammalle syöjälle pienellä vaivalla. Syksyllä saatavista värikkäistä porkkanoista voi tehdä vaikka kauniin suolaisen porkkanapiirakan.

Värikäs porkkanapiirakka660x289

Arkiruokia porkkanasta

Porkkanasta taikoo pehmeän pirteän porkkanasosekeiton, joka on helppo valmistaa. Täyteläisyyttä ja tuhtia makua löytyy maapähkinävoi-porkkanasosekeitosta. Porkkaraasteen lisääminen antaa pihvi- ja pyörykkätaikinoihin ihanaa mehvyyttä ja pientä makeutta. Kokeile esimerkiksi porkkana-soijarouhepihvejä, porkkanafrittereitä tai joulun jälkeen salaattijuustolla maustettuja porkkanalaatikkopihvejä. Porkkanasta saat helposti myös vegaanisen porkkanapastan.

kuva

Soseutettuna porkkana sopii salaatinkastikkeeseen, erilaisiin tahnoihin kuten hummukseen ja porkkanalevitteeseen sekä hillokkeeksikin.