Punakaalissa on C-vitamiinia

Punakaalissa on C-vitamiinia

Punakaali on hieman valkokaalia pienempi, makeampi ja C-vitamiinipitoisempi keräkaali, joka sopii käytettäväksi valkokaalin tavoin. Suomalaisen punakaalin paras sesonki on syksyllä sadonkorjuun jälkeen!

Onko punakaali terveellistä?

Punakaali sisältää useita eri ravinto- ja hivenaineita, jotka ovat hyväksi terveydelle. Punakaalissa on paljon erityisesti K- ja C-vitamiinia, jotka auttavat aivojen toimintaa, pitävät luut vahvoina ja huolehtivat vastustuskyvystä. Punakaali sisältää myös rikkiä, joka auttaa pitämään hiukset, kynnet ja ihon terveenä.

Voiko tuoretta punakaalia pakastaa?

Punakaali, kuten muutkin kaalit, pehmenevät helposti pakkasessa ja niiden rakenne muuttuu vetiseksi. Tästä syystä ei suositella kaalien pakastamista.

Mitä tehdä punakaalista?

Punakaalia käytetään samaan tapaan kuin valkokaaliakin, mutta kauniin purppuran ja valkoisen väriyhdistelmän vuoksi punakaali on valkokaalia näyttävämpi valinta esimerkiksi kaalisalaattiin. Suomalaista punakaalia voi syödä niin raakana, keitettynä, uunissa paahdettuna, marinoituna kuin vaikka grillattunakin. Kypsentämättömänä rapsakka punakaali on parhaimmillaan suosituissa kulhoruoissa. Punakaalia voi käyttää myös kaalikeitossa valkokaalin tilalla. Punakaalin punertavan värin liukenemista keitinliemeen voi välttää lisäämällä tilkan etikkaa tai sitruunan mehua liemeen.

Marinoidut punakaalilohkot 2018 (680x300) Kuvassa: Marinoidut punakaalilohkot

Punakaalit kätevästi myös verkkokaupasta!