K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Rahka on suomalaisten kestosuosikki

Rahka on suomalaisten kestosuosikki

Maitorahka sopii mainiosti sekä leivontaan että välipalaksi. Proteiinipitoisuutensa ansiosta rahkasta on tullut paitsi urheilijoiden myös muiden ruokavaliostaan huolta pitävien suosikki.

Vähärasvainen proteiiniherkku

Maitorahka sopii sekä leivontaan että jälkiruokien raaka-aineeksi. Maustamattomasta maitorahkasta saat myös viritettyä juuri omaan makuusi sopivat välipalat. Maukas ja terveellinen välipala syntyy sekoittamalla marjoja tai hedelmiä rahkan joukkoon. Rahka on vähärasvaista ja siinä paljon proteiinia, minkä takia rahkavälipalat ovat erityisesti paljon liikkuvien suosiossa.

Kevennä ja raikasta rahkalla

Kevennä ja raikasta täytekakun kermavaahtotäyte sekoittamalla vaahdon joukkoon purkillinen maitorahkaa. Maustamattomat sekä maustetut rahkat sopivat hyvin myös erilaisten täyte- ja juustokakkujen, piiraiden, kääretorttujen sekä pullien täytteiksi.

Pääsiäisleivonnaisten suosikkiraaka-aine

Slaavilaisessa ruokakulttuurissa rakastetaan erilaisia rahkaleivonnaisia. Meillä Suomessa taas rahkaa käytetään varsinkin pääsiäisleivonnassa. Rahkasta syntyvät pääsiäispyhiä ihastuttavat piiraat, pullat sekä pääsiäispöydän suosikkijälkiruoka, pasha. Myös helppo murotaikinapohjainen persikka-rahkapiirakka sopii täydellisesti pääsiäispyhien sulostuttajaksi.