Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Raparperi on kesän hapokas herkku

Raparperi on kesän hapokas herkku

Raparperi on alkukesän vastustamaton herkku, jonka satoa voi nautiskella koko kesäkauden ajan. Se muistuttaa mummolasta ja lapsuuden kesistä. Parasta raparperi on tuoreena, mutta sen voi myös pakastaa ja erityisesti hillona raparperi on helppo lisä herkkuihin myös talvella.  

Raparperin kyytipoikana nautitaan usein maitoa, jäätelöä tai vaniljakastiketta. Kannattaa muistaa, että raparperin näyttävät lehdet ovat myrkyllisiä. Leikkaamisen jälkeen ne kannattaa heittää lehtikompostiin maatumaan tai asetella vaikka kasvimaan koristeeksi.

Kesäiset raparperijälkiruoat

Mansikkainen raparperikiisseli tuo vaihtelua perinteiseen raparperikiisseliin. Raparperihyve taas on marenkitorttu, jossa raikas raparperikiisseli saa ylleen pehmeän marenkihunnun. Raparperipaistos on helppo mutta maistuva herkku,, ja makea raparperihilloke sopii erinomaisesti vaikkapa halloumin ja mansikoiden kyytipojaksi.

Herkulliset raparperipiirakat 

Kirpeä raparperi sopii ihanasti makeisiin piirakoihin. Raparperipiirakka onkin kesän ykkösherkku. Piirakassa ei tarvitse raparperia säästellä, ja sen voi maustaa halutessaan tähtianiksella. Helppo raparperipiirakka on erittäin nopea valmistaa pöytää koristamaan ja kuorrutettu raparperipiirakka on ehkä yksinkertainen, mutta sitäkin kauniimpi herkku kesäiseen kahvipöytään. Raikas raparperirahkapiirakka valmistuu helposti pakastemurotaikinasta.

Raparperikakut kesän juhliin

Mansikoilla koristeltu, raikas raparperikakku on upea vetonaula vaikkapa juhannusjuhlissa. Appelsiinilla maustettu raparperijuustokakku on kesän raikkain juustokakku. Kardemummalla maustettu raparperibritakakku on kesän ykkösherkku! Ranskalainen marja-raparperikakku vaatii aikaa, mutta palkitsee tekijänsä varmasti. Kinuskinen mansikka-raparperikakku on ihanan kesäinen ja maukas täytekakku, jossa makea kinuski pehmentää raparperin kirpeyden.

Raparperireseptit talveen

Talvella pakastetusta raparperista ja raparperihillosta voi taikoa monenlaisia herkkuja. Omenainen raparperikeikauskakku on herkku, johon sopivat tuoreiden lisäksi myös pakastetut raparperit. Kesäinen raparperitiramisu voidaan ilman vesilisäystä valmistaa myös helposti pakasteraparperista. Mansikkaisen makea raparperikiisseli on soseesta tehtävä, pikainen herkku yllätysvieraiden varalle. Mansikkainen raparperituorepuuro sen sijaan lämmittää mieltä kylminä talvi-iltoina!

Tutustu myös lukuisiin muihin raparperiresepteihimme!