Sellerillä syvyyttä ruokiin

Sellerillä syvyyttä ruokiin

Rouskuva lehtiselleri ja pehmeän aromikas juuriselleri sopivat monipuolisesti ruoanlaittoon. Kokeile lehtiselleriä salaateissa, dipattavana ja keitoissa. Juuriselleri sopii paahdettavaksi ja kasvissosekeittoon.

Rouskuva lehtiselleri

Lehtiselleri eli varsiselleri jakaa mielipiteitä: toiset voisivat rouskutella sitä loputtomiin, kun taas toiset mielellään jättävät sen väliin. Paljon makua sisältävä vihannesta voi syödä sellaisenaan muiden dipattavien kasvisten kanssa tai pujauttaa vihershottiin lisävitamiineja tuomaan.

Kokeile selleritikkuja dipattavaksi porkkanahummuksen tai valkosipuli-jogurttidipin kanssa. Se sopii myös ainekseksi moniin salaatteihin, esimerkiksi Waldorfin salaatissa se on oleellinen ainesosa.

Lehtiselleriä käytetään paljon myös keitoissa, sillä se tuo liemeen syvää makua. Italiasta kotoisin olevassa minestronekeitossa ja Krakovan makkarakeitossa. Kokeile selleriä myös juuressosekeitossa.

KR1 18 vihershottiV

Pehmeän aromikas juuriselleri

Juurisellerin eli mukulasellerin maku on raakana voimakas, mutta se muuttuu pehmeän aromikkaaksi kypsennettäessä. Rosoisen kuoren alta paljastuu vaalea juures, joka sopii erinomaisesti paahdettavaksi ja keittoihin.

Paahdettu juuriselleri sopii herkullisesti yhteen vaniljavoin kera. Selleripyree sopii hyvin lihan tai kanan hienostuneemmaksi lisäkkeeksi perunamuusin sijaan.

Kasvissosekeitto syntyy helposti juuriselleristä, kokeile samettista juurisellerikeittoa, jossa juures loistaa pääosassa. Kalakeittoon saa lisää makua palasta selleriä, lohiseljanka viimeistellään vielä nokareella ranskankermaa tai smetanaa.

Juurisellerikeitto 680x300 Kuvassa: Juurisellerikeitto

>> Ainekset kätevästi myös verkkokaupasta!