K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
Osaatko käyttää monipuolista sipulia oikein? Katso 10 parasta sipulireseptiä tästä.

Osaatko käyttää monipuolista sipulia oikein? Katso 10 parasta sipulireseptiä tästä.

Kirpeän makuinen ja voimakkaan tuoksuinen keltasipuli on kaikille tuttu ruokien höysteenä ja mausteena, ja siitä valmistuu myös herkullinen pääateria. Eri sipulilajikkeita on useita kymmeniä, kokeile niitä ruoanlaitossa sekä leivonnassa rohkeasti! Sipulikeitto on ihanan lämmittävä ja maistuva ruoka kylmänä talvipäivänä.

Tietyt sipulilajikkeet maistuvat hyvin raakana, mutta toiset on maun vuoksi parempi kypsentää. Sipulilajikkeita on lukuisia: on "tavallista" sipulia eli kepasipulia, punasipulia, valkosipulia, ruohosipulia, jättisipulia, salottisipulia, nippusipulia, kevätsipulia ja purjosipulia. Kullekin löytyy lukuisia käyttötarkoituksia, jotka vievät kielen mennessään!

Kymmenen maukkainta sipulireseptiä

Monissa liha-, kala- ja vihannesruoissa sipuli on tärkeä raaka-aine. Mädin ja smetanan kaverina hienoksi silputtu sipuli on ehdoton lisäke. Monien keitto-, laatikko- ja pataruokien valmistuksessa erilaiset sipulit ovat oleellisia raaka-aineita tai mausteita, ja jauheliharuokiin sipuli kuuluu lähes poikkeuksetta. Sipulia kannattaa kokeilla myös sellaisenaan keitettynä, uunissa tai pannulla haudutettuna tai grillattuna. Se tuo makua myös salaatteihin sekä piirakoihin ja paistoksiin!

Kuivatut sipulit säilyvät hyvässä varastossa seuraavaan satokauteen. Kotimaista sipulia onkin saatavana yleensä lähes läpi vuoden. Kotisäilytyksessä on hyvä muistaa, että sipuli homehtuu helposti kosteassa. Kotona sipuli on paras säilyttää viileässä ja ilmavassa komerossa.

Sipuli tarte tatin 680x300 Kuvassa: Sipuli tarte tatin

Sipulit kätevästi myös verkkokaupasta!