K-Ruoka sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Sitruunasta raikasta kirpeyttä

Sitruunasta raikasta kirpeyttä

Sitruuna on happaman raikas hedelmä, joka sisältää runsaasti C-vitamiinia. Sitruuna on erittäin monipuolinen raaka-aine, joka tuo kaivattua happamuutta monenlaisiin ruokiin, kastikkeisiin, juomiin, jälkiruokiin ja leivoksiin. Vain mielikuvitus on rajana!

Sitruunasta käytetään yleisimmin sen mehu, mutta siitä voidaan hyödyntää myös sen hedelmäliha sekä kuoret, jotka voidaan raastettuina ripotella mausteeksi erilaisiin ruokiin, juomiin tai jälkiruokiin. Sitruunasta kannattaa kuitenkin raastaa vain sen uloin keltainen osa, jotta vältytään valkoisen osan kitkerästä mausta. 

Sitruunaiset jälkiruoat

Sitruuna tuo raikasta makua ja happamuutta erilaisiin kakkuihin, piirakoihin ja muihin makoisiin jälkiruokiin. Kirpeyttä voi säädellä oman maun mukaan joko lisäämällä tai vähentämällä sitruunan määrää.

Sitruunareseptit ruoanlaittoon

Sitruuna sopii leivonnan ja jälkiruokien lisäksi erinomaisesti myös maustamaan erilaisia ruokia.

Tutustu myös lukuisiin muihin sitruunaresepteihimme!