Raaka-aineet
Suppilovahveroreseptit syksyyn

Suppilovahveroreseptit syksyyn

Suppilovahveron maku on mieto ja lievästi makea. Suppilovahveron satokausi ajoittuu syys- ja lokakuulle. Sienen jalkaosa on sitkeä. Suppilovahverot halkaistaan ennen käyttöä, jotta jalan sisään varisseet roskat saadaan pois.

Säilö sienet kuivaamalla

Suppilovahverot ovat tattien tavoin helposti tunnistettavia sieniä, eivätkä ne vaadi ryöppäämistäSuppilovahveroiden säilöntä voidaan tehdä pakastamalla. Sienille ja erityisesti suppilovahverolle myös kuivaaminen sopii mainiosti.

Suppilovahvero sopii riistan kaveriksi ja pizzaan

Suppilovahveroita käytetään ruoanvalmistuksessa kuten kantarelleja. Kokkaa sienistä vaikkapa suppilovahverokeittosuppilovahveropiirakka, suppilovahverokastike, suppilovahverorisotto tai suppilovahveropasta.

Sienten ystävä sujauttaa suppilovahverot jauhelihan ja ohran lisäksi valkokaalista valmistettavien sieni-kaalikääryleiden täytteeksi. Suppilovahveroita voi käyttää kuivattuna myös riistaruokien maustamiseen, kuten muitakin kuivattuja sieniä.  

Paprika toimii mainiosti sienten kanssa makuparina. Valmista vaikkapa Åren pizzasta, mutta korvaa herkkusienet oman sieniretken saaliilla. Suppilovahverot ovat kantarellien ohella herkullisia myös pizzan päällä.