Suppilovahverosta herkkuja syksyyn

Suppilovahverosta herkkuja syksyyn

Päivitetty 22.8.2023

Suppilovahvero on yksi parhaista ruokasienistämme, jonka maku on mieto ja lievästi makea. Suppilovahveron eli suppiksen satokausi ajoittuu loppusyksyyn. Suppilovahverot halkaistaan ennen käyttöä, jotta jalan sisään varisseet roskat saadaan pois.

Milloin ja missä suppilovahverot kasvaa?

Suppilovahveroiden kasvukausi on myöhemmin syksyllä, syyskuusta aina marraskuuhun lumen tuloon saakka. Suppilovahverot pitävät kasvupaikkoina sammaleisista kuusikoista ja niitä kannattaa erityisesti etsiä kallioiden pohjoisrinteiltä.

Miten suppilovahverot käsitellään?

Suppilovahveroita ei tarvitse paljoa käsitellä. Kerättäessä kannattaa leikata suppilovahveron multainen kanta irti ja sen jälkeen suppilovahvero halkaistaan kokonaan kahtia, jotta sienen suppilomaisen sisuksen voi putsata helpommin. Suppilovahverot voi puhdistuksen jälkeen laittaa suoraan pannulle ilman ryöppäystä.

Miten suppilovahverot säilötään?

Suppilovahveroiden säilöntä voidaan tehdä pakastamalla, mutta myös kuivaaminen sopii niille mainiosti. Kokeile myös tehdä suppilovahveroista etikkasieniä mausteliemessä!

Mihin käyttää suppilovahveroita?

Suppilovahvero on mainio ruokasieni ja sitä voi käyttää monipuolisesti ruoanvalmistuksessa kantarellien tapaan. Suppiksista saa aikaan niin kastikkeita, piirakoita, keittoja kuin pataruokiakin. Suppilovahverot toimivat hyvin antamaan pehmeää makuaan ruokiin.

Suppilovahveropiirakka 2019 (680x300) Kuvassa: Suppilovahveropiirakka

Suppilovahverot kätevästi myös verkkokaupasta!