Suppilovahveroreseptit syksyyn

Suppilovahveroreseptit syksyyn

Suppilovahvero on yksi parhaista ruokasienistämme, ja sen maku on mieto ja lievästi makea. Suppilovahveron eli suppiksen satokausi ajoittuu loppusyksyyn, syys-lokakuulle. Suppilovahverot halkaistaan ennen käyttöä, jotta jalan sisään varisseet roskat saadaan pois.

Säilö suppikset kuivaamalla

Suppilovahverot ovat tattien ja kantarellien tavoin helposti tunnistettavia sieniä, eivätkä ne vaadi ryöppäämistä. Suppilovahverot kasvavat havumetsissä suurina ryppäinä, ja niiden satokausi sijoittuu loppusyksyyn. Suppikset kasvavat usein samassa paikassa vuodesta toiseen, joten pidä kasvupaikka visusti mielessä! Suppilovahveroiden säilöntä voidaan tehdä pakastamalla, mutta myös kuivaaminen sopii niille mainiosti.

Suppilovahvero sopii riistan kaveriksi ja pizzaan

Suppilovahvero on mainio ruokasieni, ja sita käytetään ruoanvalmistuksessa kantarellien tapaan. Kokkaa sienistä vaikkapa suppilovahverokeittosuppilovahveropiirakka, suppilovahverokastike, suppilovahverorisotto tai suppilovahveropasta.

Sienten ystävä sujauttaa suppilovahverot jauhelihasta, ohrasta ja valkokaalista valmistettavien sieni-kaalikääryleiden täytteeksi. Suppilovahveroita voi käyttää kuivattuna myös riistaruokien  maustamiseen, kuten muitakin kuivattuja sieniä. Suppilovahverot ovat herkkua pizzan päällä: kokeile suppilovahvero-poropizzaa, metsäsieni-vuohenjuustopizzaa tai sieni-parmesaaniflammkuchenia.

Suppilovahverot kätevästi myös verkkokaupasta!