Hunajaisen makea taateli

Hunajaisen makea taateli

Päivitetty 29.11.2023

Taatelit ovat luonnon omia karamelleja – taateleiden maku on makea, vähän hunajainen. Kypsänä väriltään tumman- tai vaaleanruskeat taatelit ovat 4-8 cm pituisia ja 10-15 gramman painoisia. Hedelmän sisällä on pitkänomainen siemen.

Pohjoisafrikkalaisessa keittiöissä taatelit, viikunoiden ohella, maustavat useita erilaisia ruokalajeja. Meillä Suomessa taatelit maistuvat pääasiassa sellaisenaan jälkiruokana muiden hedelmien tapaan, sekä leivonnassa - mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla taatelia myös erilaisissa pääruoissa!

Taivaalliset taatelikakut

Taatelikakut ovat joulun klassikkoleivonnaisia ja ne säilyvät mehevänä useita päiviä. Perinteinen taatelikakku on helppo tehdä ja se on erinomainen joulun ajan ruokalahja tai myyjäiskakku. Taatelikakut onnistuvat myös suloisessa minimuodossa tai samettisena juustokakkuna! Herkulliseen taatelikakkuun on helppo lisätä myös muita makuja, kuten banaania, kahvia tai pähkinöitä.

Minitaatelikakut (680x300) Kuvassa: Minitaatelikakut

Makeat taateliherkut joulupöytään

Kuivakakkujen lisäksi taateleista voi valmistaa muita ihania leivonnaisia, kuten neliömuotoisia kakkusia tai ihania muffineja. Taatelit sopivat mainiosti myös naposteltaviksi maapähkinävoin tai halvan kanssa. Taatelia voi hyödyntää lisäksi trendikkäiden raakaleivonnaisten raaka-aineena.

Taatelineliöt (680x300) Kuvassa: Taatelineliöt

Upeat taatelisalaatit ja herkulliset ruoat taateleista

Taatelit ovat monipuolisia hedelmiä, sillä leivonnaisten lisäksi taateleja kannattaa kokeilla myös erilaisissa salaateissa ja pääruoissa! Taateli sopii erityisen hyvin pataruokiin lihan kanssa tuomaan ateriaan pehmeää makeutta. Salaateissa taateli tasapainottaa esimerkiksi juustojen suolaisuutta ja tuo lisää ruokaisuutta.

Taatelisalaatti (680x300) Kuvassa: Taatelisalaatti

Raaka-aineet taateliresepteihin kätevästi myös verkkokaupasta!