Tillin käyttö
Tilli on monikäyttöinen ja erityisesti Pohjoismaissa suosittu maustekasvi, jota pääasiassa käytetään peruna-, kala- ja rapuruokien mausteena. Tilli on ehdoton makupari kesän varhaisperunoiden kanssa sekä erilaisissa keitoissa, kuten lohi-kesäkeitossa. Pakasterapujen liemessä tilli on suuressa roolissa, kuten myös graavatussa lohessa. Tilli sopii myös monien liharuokien maustajaksi, kuten perinteisen tilliliha-kastikkeen.
Kruunutilli eroaa tavallisesta lehtitillistä keltaisilla kukinnoilla. Kruunutillin kukinnot ovat runsasaromisia, ja niitä käytetään erityisesti rapujen keittämisessä ja kesäisten hölskytyskurkkujen liemessä.
Tillin pakastaminen
Ruukusta ylijäänyttä tilliä ei ole tarpeen heittää pois, sillä sen voi pakastaa. Kesätilli on erityisen aromikasta, ja sen takia monet myös varastoivat kesätilliä pakastimeen talven varalle. Tilliä ei tarvitse kuumennella ennen pakastamista.