Tomaatti - herkullista makua ja väriä

Tomaatti - herkullista makua ja väriä

Tomaatit tuovat pirteää väriä ja ihanaa makua ruoanlaittoon! Tomaatit ovat sekä herkullisia että terveellisiä, joten niitä voi hyödyntää kokkailussa hyvällä omallatunnolla.

Tomaatti on raikas salaattien raaka-aine ja erinomainen grillattava. Makoisat pikkutomaatit sopivat cocktailherkkuihin ja ihan vaikka sellaisenaan pieneksi välipalaksi. Tomaateissa on paljon vettä ja vain vähän kaloreita, joten ne sopivat erinomaisesti kevyeen ruokavalioon. Tomaatti on hyvä c-vitamiinin, foolihapon ja kivennäisaineiden lähde. Tomaatti sisältää myös runsaasti lykopeeni-antioksidanttia, joka antaa sille sen punaisen värin. Lykopeeni kestää myös hyvin kuumennusta ja imeytyykin elimistöön paremmin kuumennettuna.

Erilaisia tomaattilajikkeita on olemassa runsas joukko: terttutomaatti, luumutomaatti, kirsikkatomaatti, pihvitomaatti, helmitomaatti - ja paljon muita. Ne kaikki käyvät erinomaisesti monipuoliseen ruoanlaittoon!

Täyteläiset tomaattikeitot

Tomaattikeitto on edullinen, helppo ja kevyt ruokalaji, joka nautitaan usein krutonkien tai leivän kera. Tomaattikeiton voi valmistaa tuoreista tomaateista tai erilaisista säilyketomaateista. Ruokaisampi versio syntyy lisäämällä joukkoon linssejä. Täyteläisyyttä tuovat esimerkiksi tuorejuusto tai ranskankerma.

Täyteläinen tomaattikeitto kuvitus Kuvassa: Täyteläinen tomaattikeitto

Herkulliset salsat ja kastikkeet

Tomaateista valmistuvat herkulliset salsat, jotka maistuvat erinomaisesti nachojen, tacojen tai tortillojen kera. Ihanat tomaattikastikkeet puolestaan sopivat monenlaisten ruokien kaveriksi.

Paahdettu tomaattikastike kuvitus Kuvassa: Paahdettu tomaattikastike

Raikkaat tomaattisalaatit

Raikas tomaatti sopii tietenkin erinomaisesti erilaisten salaattien raaka-aineeksi. Yhdistä mozzarellan ja basilikan kanssa simppeliksi lisäkkeeksi vai lisää ruokaisten salaattien joukkoon.

Caprese-salaatti kuvitus Kuvassa: Caprese-salaatti

Tutustu myös kymmeniin muihin maukkaisiin tomaattiresepteihin!