Raaka-aineet
Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Tunnetko hybridivihannekset?

Tunnetko hybridivihannekset?

Ruokamaailmalssa puhutaan hybridivihanneksista. Useat tavallisetkin kasvikset ovat eri lajikkeiden risteytyksiä eli hybridejä. Kaupan vihannesosastolta löytyy myös monta uutta ja erikoisempaa tuttavuutta. 

Parsa- ja kukkakaalin yhdistelmä brocco flower, värikkäät porkkanat eli rainbow carrots, kukkakaalin ja lehtikaalin risteytys eli suloinen kukkaruusukaali sekä monet muut näyttävät hybridit eivät kuulu joka marketin valikoimiin, mutta niiden kysyntä ja tarjonta ovat kasvussa.

Bimi

Useat tavallisetkin kasvikset ovat eri lajikkeiden risteytyksiä, mutta hauskimpia ovat tietenkin uudet ja erikoiset tulokkaat. Esimerkiksi bimi-tuotemerkillä myytävä broccoliini on varsiparsakaali, parsakaalin ja kiinalaisen parsakaalin hybridi. Bimi on maultaan pehmeän makea ja maistuva varsiparsakaali. Sen kaikki osat, varret mukaan lukien, ovat syötäviä. Bimin voi syödä sellaisenaan, grillattuna tai höyrytettynä vaikkapa lihan tai kalan lisukkeina.