Raaka-aineet
Vadelma vie lapsuuteen

Vadelma vie lapsuuteen

Makea vadelma palauttaa pintaan lapsuuden muistot - auringonpaahteen, ampiaisten surinan, nurmikon tunnun varpaissa ja vauhdikkaat kesäleikit. Vadelma oli tärkeä osa onnellista kesää - ja on sitä yhä. Onneksi vadelmasta riittää kuitenkin iloa ympäri vuoden!

Upean suklaiset vadelmareseptit

Kaksi ikisuosikkia, suklaa ja vadelma, ovat vieläkin täydellisempiä yhdessä! Suklaiset vadelmamuffinit on hauska ja nopea pyöräyttää yhdessä lasten kanssa. Suklaalla viimeistellyt vadelmarahka tai vadelmapiirakka ovat makunystyröitä hivelevä lisä kahvipöytään.  Makuhermoja hivelevät, suklaantäyteiset vadelmatryffelit katoavat nopeasti parempiin suihin ja upea, suklaalla kyllästetty vadelmasacher suorastaan sulaa suuhun.

Vadelmakakut syntymäpäiväjuhliin

Ikimuistoiset synttärijuhlat kruunataan perinteisellä vadelmasukaakakulla, joka taltuttaa kovimmankin makeanhimon. Mehevä Runebergin vadelmakakku riittää isollekin porukalle. Kesäinen vadelmajuustokakku on helposti valmistuva kohokohta juhliin, joissa halutaan vaihtelua perinteiselle täytekakulle. 

Raikkaat vadelmasalaatit

Oletko koskaan kokeillut vadelmaa salaateissa? Suosittelemme! Grillijuustolla höystetty vadelmasalaatti sopii hienosti kesäiseen ruokapöytään, ja vadelmakastikkeella maustettu vadelma-nektariinisalaatti vuohenjuustokuutioin on positiivinen yllättäjä. Juustolastuilla viimeistelty, raikas vesimeloni-vadelmasalaatti vie myös kielen mennessään!

Vadelmajälkiruoat hienostuneisiin kesäjuhliin

Vadelmasta loihdit myös upeat jälkiruoat juhliin. Jäädytetty kuningatartiramisu on juhlava jälkiruoka, joka sopii kahvipöydän kuningattareksi. Nektariini-vadelmapavlova tuo kesän maut esiin, ja salmiakilla maustettu vadelmajäädyke on huikea makean marjan ja suolaisen salmiakin yhdistelmä.

Tutustu myös kymmeniin muihin herkullisiin vadelmaresepteihimme!