Veriappelsiinit Etnan juurelta

Veriappelsiinit Etnan juurelta

Päivitetty 31.1.2018

Moni on ihastunut makeisiin, upean värisiin veriappelsiineihin. Tiedätkö, missä ne kasvavat? Lue tuottajatarina herkullisten appelsiinien takaa.

Tuottajaperheen tarina

Olen Antonio, keskimmäinen sisaruksista. Perheeni on ollut sitrusbisneksessä jo kolmen sukupolven ajan – hoidan perheen farmia yhdessä sisarusteni kanssa. Pelkästään veriappelsiineja on farmilla noin 100 hehtaaria. Minun velvollisuuteni on tarkkailla tuotteen laatua koko viljelyprosessin ajan. Lapsesta asti isäni on neuvonut minua syömään veriappelsiinin päivässä nuhan välttämikseksi – ja voin vakuuttaa, että se on toiminut!

Tarocco 1

Olen Salvatore. Rakastan hyvää ruokaa, ja se näkyy! Olen lapsesta astia auttanut isääni farmilla, ja nyt vastaan veriappelsiinien sadonkorjuusta. Aamiaiseksi suosittelen syömään kaksi veriappelsiinia ja yhden sitruunan: näin saat molempien hedelmien energiat. Rakastan makeaa, joten valmistan veriappelsiinien kuorista karamallisoituja makeisia. Ne ovat loistavia hyvän suklaan kanssa!

Olen Marianna, perheen nuorin mutta päättäväisin. Olen kahden lapsen äiti, ja hyvin tarkka tuotteidemme luonnonmukaisuudesta. Velvollisuuteni on tarkkailla oikeanlaista viljelyä kauden aikana. Appelsiiniemme punaisuus johtuu Sisilian ainutlaatuisista sääoloista: meren läheisyys tekee päivistämme leutoja, ja läheinen Etna öistä purevan kylmiä.

Tarocco 2

Tarocco

Kypsyminen alkaa valoisilla rinteillä joulukuun puolivälissä ja päättyy myöhään, toukokuun puolivälissä. Tarocot ovat suuria ja pyöreitä. Niiden hedelmäliha on väriltään oranssinkeltaista punaisella pigmentillä – pigmentin intensiivisyys ja määrä riippuu sadonkorjuuajasta. Hedelmämehun määrä on keskiverto, ja maku erinomainen.

Moro

Moroa voit nauttia joulukuun alusta maaliskuun puoliväliin. Sen hedelmäliha- ja mehu ovat väriltään upean syvänpunaisia. Moro on hyvin mehukas, ja maultaan miellyttävä, hieman happamahko.

Sanguinello

Sanguinellon kypsyminen alkaa helmikuussa, ja sadokorjuun aika on maalis-huhtikuussa. Hedelmät ovat kooltaan keskikokoisia ja syvän oransseja punaisin vivahtein. Siemenetön tai lähes siemenetön hedelmäliha on oranssia ”verisin” pigmenttiraidoin. Erittäin mehukas ja maukas!