Viinirypäleet - luonnon makeat karkit

Viinirypäleet - luonnon makeat karkit

Viinirypäleet, nuo luonnon omat karkit, toimivat mainiosti sellaisenaan, juustopöytää täydentämässä ja monien muiden herkkujen raaka-aineena.

Viinirypäle on viiniköynnöskasvin hedelmä, ja se on yksi vanhimmista viljelyskasveista. Rypäleitä voi syödä sellaisenaan tai käyttää muun muassa viinien, mehujen, hillojen, rusinoiden ja viinietikan valmistamiseen. Hedelmästä on olemassa jopa 8 000 variaatiota, jotka tulevat 60:sta eri rypälelajista. Monipuolisesta väripaletista löytyy vihreitä, punaisia, mustia, keltaisia, pinkkejä ja liiloja vaihtoehtoja. Pirkka Parhaat vihreät rypäleet ovat erityisen makeita ja aromikkaita: kellanvihreän Cotton Candy -lajikkeen maku muistuttaa hattaraa!

Viinirypäle ihastuttaa illanistujaisherkuissa

Viinirypäleillä on helppo herkutella sellainenaan, mutta niistä voi valmistaa myös erilaisia tarjottavia. Illanistujaisherkut ovat parhaimmillaan erittäin helppoja valmistaa, mutta silti näyttäviä. Uunibrie ja paahdetut rypäleet on siksi mitä parhain tarjottava ystäville, sillä sen valmistukseen menee alle puoli tuntia ja se saa varmasti aikaiseksi ihastuneiden huokausten kuoron. Näyttävästi aseteltu juustolautanen viinirypälesalsan kera on enemmän kuin osiensa summa. Herkulliset rypälecrostinit valmistuvat helposti vaikka pikkujouluihin.

Rypälefocaccia 2019 kopio Kuvassa: Rypälefocaccia

Brunssin vetonaulana leivän kanssa tai jälkiruokana hurmaa labneh paahdetuilla viinirypäleillä höystettynä. Labneh on valutettua jogurttia, jossa on valmistuttuaan tuorejuustomainen rakenne. Rypäleitä voi myös hyödyntää Toscanasta kotoisin olevasta rypälefocacciassa. Kaunis leipä toimii erinomaisesti tuliaisena tai nyyttärituomisena.

Vinkki! Kokeile viinirypäleitä pakastettuna. Raikkaan rapsakat jäädytetyt hedelmät toimivat varsinkin helteellä mukavina viilentäjinä.

>> Ainekset kätevästi myös verkkokaupasta!