Viinirypäleet - luonnon makeat karkit

Viinirypäleet - luonnon makeat karkit

Viinirypäleet, nuo luonnon omat karkit, toimivat mainiosti sellaisenaan, juustopöytää täydentämässä ja monien muiden herkkujen raaka-aineena.

Viinirypäle ovat viiniköynnöskasvin hedelmä ja se on yksi vanhimmista viljelyskasveista. Rypäleitä voi syödä sellaisenaan tai käyttää muun muassa viinien, mehujen, hillojen, rusinoiden ja viinietikan valmistamiseen. Hedelmästä on olemassa jopa 8 000 variaatiota, jotka tulevat 60:sta eri rypälelajista. Monipuolisesta väripaletista löytyy vihreitä, punaisia, mustia, keltaisia, pinkkejä ja liiloja vaihtoehtoja.

Viinirypäle ihastuttaa illanistujaisherkuissa

Illanistujaisherkut ovat parhaimmillaan erittäin helppoja valmistaa, mutta silti näyttäviä. Uunibrie ja paahdetut rypäleet on siksi mitä parhain tarjottava ystäville, sillä sen valmistukseen menee alle puoli tuntia ja se saa varmasti aikaiseksi ihastuneiden huokausten kuoron. Näyttävästi aseteltu juustolautanen viinirypälesalsan kera on enemmän kuin osiensa summa.

Rypälefocaccia 2019 kopio Rypälefocaccia

Brunssin vetonaulana leivän kanssa tai jälkiruokana hurmaa labneh paahdetuilla viinirypäleillä höystettynä. Labneh on valutettua jogurttia, jossa on valmistuttuaan tuorejuustomainen rakenne. Rypäleitä voi myös hyödyntää Toscanasta kotoisin olevasta rypälefocacciassa. Kaunis leipä toimii erinomaisesti tuliaisena tai nyyttärituomisena.

Vinkki! Kokeile viinirypäleitä pakastettuna. Raikkaan rapsakat jäädytetyt hedelmät toimivat varsinkin helteellä mukavina viilentäjinä.