Viinirypäleet - luonnon makeat karkit

Viinirypäleet - luonnon makeat karkit

Päivitetty 3.8.2023

Viinirypäleet, nuo luonnon omat karkit, toimivat mainiosti sellaisenaan, juustopöytää täydentämässä ja monien muiden herkkujen raaka-aineena.

Mikä on tummien ja vaaleiden viinirypäleiden ero?

Tummat ja vaaleat viinirypäleet ovat eri rypälelajikkeita. Tummat viinirypäleet voivat olla vaaleita rypäleitä hieman makeampia ja tummissa viinirypäleissä on enemmän lykopeenia, eli kasvien punaista väriainetta. Lykopeenin ansiosta tummat viinirypäleet ovat väriltään punaisempia.

Onko viinirypäleet terveellisiä?

Viinirypäleissä on paljon hyviä antioksidantteja, jotka edistävät terveyttä eri tavoin. Viinirypäleistä ja erityisesti niiden kuorista saa paljon kuitua. Viinirypäleissä oleva kalium auttaa kohonneen verenpaineen alentamisessa. Erityisesti tummissa viinirypäleissä on resveratroli-nimistä antioksidanttia, joka auttaa torjumaan elimistön tulehduksia ja edistää terveiden solujen kehittymistä.

Onko viinirypäleet hyväksi vatsalle?

Liiallinen viinirypäleiden syönti voi helposti turvottaa vatsaa, joten tästä syystä ei kannata syödä kuin noin 3 desilitraa rypäleitä kerralla.

Mitä tehdä viinirypäleistä?

Viinirypäleitä voi syödä sellaisenaan tai käyttää muun muassa viinien, mehujen, hillojen, rusinoiden ja viinietikan valmistamiseen. Rypäleistä voi valmistaa myös erilaisia tarjottavia, jotka sopivat vaikkapa alkupaloiksi, esimerkiksi paahdetut viinirypäleet sopivat moneen tilaisuuteen. Viinirypäleitä voi hyvin käyttää myös erilaisiin salaatteihin tuomaan makeutta. Jos kaipaat hieman erilaista herkuteltavaa, käytä viinirypäleitä suolaiseen leivontaan!

Rypälecrostinit kuvitus Kuvassa: Rypälecrostinit

Osta viinirypäleet helposti verkkokaupasta

Pirkka vihreä siemenetön rypäle 500g - kuva

Pirkka vihreä siemenetön rypäle 500g

Katso lisää ›

Pirkka tumma siemenetön rypäle 500g - kuva

Pirkka tumma siemenetön rypäle 500g

Katso lisää ›

Pirkka vihreä siemenetön rypäle 500g 1lk - kuva

Pirkka vihreä siemenetön rypäle 500g 1lk

Katso lisää ›

Pirkka tumma siemenetön rypäle 500g 1lk - kuva

Pirkka tumma siemenetön rypäle 500g 1lk

Katso lisää ›