Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Raikas Sol on täydellinen makupari texmexille

Raikas Sol on täydellinen makupari texmexille

Mikä olisikaan parempi tapa viettää iltaa: kaverit koolle ja texmexit pöytään! Poimi tästä vinkit rentoihin illanistujaisiin, joissa vahvat texmex-maut saavat parikseen raikkaan Sol-lagerin.

Kaverit tulossa kylään ja haussa helppo ja herkullinen idea tarjoiluihin? Texmex ratkaisee pulmasi! Illan järjestelyt alkavat juomista: laita Sol-pullot kylmään ja kirjoita kauppalapun ensimmäiselle riville ”limejä” – sillä limelohkothan kuuluvat meksikolaisten Solien kauloihin.

Sitten menun mietintä. Mukailtu Meksikon keittiö on siitä kätevä, että se on sopivasti eksoottista, mutta maistuu moneen suuhun. Ja mikä parasta, lähes kaiken saa marketista valmiina.

Näyttävä kattaus syntyy yhdestä tai kahdesta lämpimästä ruoasta ja runsaasta valikoimasta lisukkeita. Testaa esimerkiksi maissilla ja jalopenolla täytettyjä quesadilloja tai nyhtöpossutacoja. Reseptit löydät alta.

Näin kokoat näyttävän texmex-tarjoilun helposti

  • Muista iso kulho nachoja ja niiden kaveriksi erilaisia salsoja, guacamolea, ranskankermaa ja juustodippiä.
  • Tarjoile tacot noutopöytätyyliin, niin jokainen voi kasata oman annoksensa. Vehnätortillat ovat meillä tutumpi vaihtoehto, mutta testaa myös perimeksikolaisia, vahvemman makuisia maissitortilloja. Niitä löydät tuoreena pienessä eli aidossa ja perinteisessä koossa pakasteena; kuivahyllyssä on suurempia versiota.
  • Grillatut maissit sopivat texmex-pöytään. Mausta ne chilillä ja limetillä ja tarjoile majoneesin kanssa.
  • Silppua tuoretta chiliä tarjolle, mutta valmista ruoat melko mietoina. Näin jokainen voi itse säätää annoksensa tulisuuden. Myös chilikastike on hyvä lisä texmex-pöytään.
  • Leikkaa runsaasti limelohkoja tarjolle. Niillä voi maustaa sekä ruoan että ruokajuoma Solin.
  • Mausteisen texmexin kanssa sopii raikas Sol-lager. Tarjoa Sol viilennettynä. Muutama tunti jääkaapissa tai puoli tuntia pakastimessa riittää viilentämään ruokajuomat. Asettele Sol-pullot tarjolle cooleriin tai suureen kulhoon, jossa on reilusti jääpaloja.

Maissi-jalopenoquesadillat 680x680

Maissi-jalapenoquesadillat

4 annosta

Valmistusaika 15 min

  • 8 tortillaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g cheddar-juustoa raastettuna
  • 1 prk maissia (n. 280 g)
  • 2 tuoretta jalapenoa
  • tuoretta korianteria
  • limetin lohkoja
  1. Voitele kaikki tortillat tuorejuustolla. Ota neljä tortillaa ja jaa juustoraaste ja maissi niille. Leikkaa jalapenot ohuiksi siivuiksi ja levittele tortilloille.
  2. Ota loput neljä tortillaa ja paina ne kansiksi tuorejuustopuoli alaspäin.
  3. Kuumenna pannu ja paista quesadillat molemmin puolin keskilämmöllä niin, että pinta saa kauniin värin ja juusto sulaa.
  4. Leikkaa quesadillat kuuteen palaan ja tarjoile tuoreen korianterin ja limetin lohkojen kanssa.

Vinkki! Voit valmistaa quasadillat myös siten, että laitat täytteet tortillan toiselle puolelle ja käännät toisen puolen kanneksi. Näin niitä on helpompi käsitellä ja käännellä pannulla.

Nyhtöpossutacot 680x680

Pulled pork -tacot

4 annosta

Valmistusaika 30 min

  • 1 pkt valmista nyhtöpossua eli pulled porkia (n. 450 g)
  • 2 avokadoa
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 1–2 tuoretta chiliä
  • 12 pientä maissitortillaa
  • salaattia
  • ranskankermaa
  • salsaa
  • marinoitua punasipulia
  • tuoretta korianteria
  • limetin lohkoja
  1. Lämmitä nyhtöpossu pannulla paistaen.
  2. Halkaise avokadot, poista kivet ja leikkaa kuorettomiksi siivuiksi. Halkaise kirsikkatomaatit. Leikkaa chilit ohuiksi renkaiksi.
  3. Paista maissitortilloita pannulla molemmilta puolilta, jotta ne lämpenevät. Voit lämmittää tortillat myös mikrossa.
  4. Tarjoile tortilloiden kera salaattia, nyhtöpossua, kirsikkatomaatteja, chiliä, ranskankermaa, salsaa, marinoitua punasipulia ja tuoretta korianteria. Viimeistele tacot puristamalla niille hieman limetin mehua.